fbpx

Brug Lansingerland

Brug Lansingerland: Tandartspraktijk Lansingerland is het juiste adres voor het maken en plaatsen van een brug.

Brug Lansingerland: Een brug plaatsen bij tandartspraktijk Lansingerland van SB Tandartsen

U kunt een brug laten maken en plaatsen bij tandartspraktijk Lansingerland van SB Tandartsen. Alle afspraken vinden plaats in praktijk Lansingerland en worden gedaan door steeds dezelfde gespecialiseerde tandarts. Ook de brug wordt gemaakt in onze praktijk. Dat scheelt veel tijd. Daarnaast werkt SB Tandartsen met tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. SB Tandartsen stelt vooraf een behandelplan op en bespreekt met u de kosten. Dit behandelplan kunt u bespreken met uw zorgverzekeraar. Deze kan u dan vertellen welke kosten er worden vergoed en welke kosten voor uw eigen rekening komen.

Brug Lansingerland, Kroon Brug Facing

Wanneer is het plaatsen van een brug nodig?

U kunt, als gevolg van het ontbreken van een tand of kies, een gat hebben in uw gebit. Daardoor kan het zijn dat uw tanden of kiezen naast dat gat scheef gaan staan. Tevens komt het voor dat de tand of kies boven (of onder) het gat blijft doorgroeien. Hierdoor kunnen grote (tandheelkundige) problemen ontstaan. Door middel van het plaatsen van een brug kunnen deze problemen worden voorkomen. Een brug bestaat uit minimaal 3 kronen. De buitenste 2 kronen worden op de tanden of kiezen naast het gat geplaatst. De binnenste kroon (of kronen) hangen aan de buitenste kronen. Deze middelste kronen zweven en vullen het gat op.

Hoe gaat het maken en plaatsen van een brug bij SB Tandartsen?

Tijdens een intakeafspraak (of bij patiënten tijdens een periodieke controleafspraak) controleert de tandarts uw gebit en maakt hiervan foto’s. Samen met u maakt de tandarts, aan de hand van de controle en de foto’s, een behandelplan en bespreekt de kosten hiervan. Wanneer u akkoord gaat met dit behandelplan volgt een vervolgafspraak. Bij de 2e afspraak slijpt de tandarts de tanden af waar de buitenste kronen van de brug op komen. Er wordt een beetregistratie gemaakt. U krijgt een noodbrug. Bij de 3e afspraak wordt de, door onze tandtechnieker gemaakte, brug geplaatst.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.