fbpx

Brug

Brug; voor het vervangen van een ontbrekende tand of kies in het gebit.

Brug, wat is het en wanneer is deze nodig?

Een brug bestaat uit minimaal 2 kronen die worden geplaatst op uw eigen tanden of kiezen. Tussen deze twee kronen zit een zwevende kroon. Deze zwevende kroon past precies tussen de open ruimte. Deze open ruimte is ontstaan door verlies van een eigen tand of kies. Wanneer er een tand of kies ontbreekt in uw gebit ontstaat er een open ruimte. Hierdoor gaan de naastgelegen tanden of kiezen scheef staan. De tand of kies boven of onder de open ruimte zal blijven doorgroeien. Hierdoor gaat kauwen steeds slechter. Ook wanneer de lege ruimte zichtbaar is in de mond wordt vaak gekozen om deze op te vullen met een brug.

Brug Berkel en Rodenrijs, kroon bleiswijk

Hoe verloopt de behandeling van een brug bij SB Tandartsen?

Bij SB Tandartsen verloopt het plaatsen van een brug in fases. Tijdens een periodieke controle of een eerste intake gesprek bekijkt de tandarts het gebit. Er worden foto’s genomen van uw gebit. Aan de hand van de foto’s en de controle wordt samen met u een behandelplan opgesteld. De behandelkosten worden besproken. Uw verzekering kan u aan de hand van het behandelplan vertellen wat u vergoed krijgt van deze behandelingen. Gaat u akkoord met het behandelplan dan volgt een tweede afspraak.

De vervolg afspraken bij SB Tandartsen

Tijdens de tweede afspraak slijpt de tandarts de tanden of kiezen waar de brug op geplaatst wordt weg. De tandarts maakt meerdere beetregistraties. Aan de hand van deze beetregistraties maakt de tandtechnieker de brug. De tandarts bepaalt samen met u en eventueel de tandtechnieker ook de kleur. Dit kan allemaal in de tandartspraktijk van SB tandartsen, u hoeft dus nergens anders naar toe. U krijgt tijdelijk noodkronen. Wanneer de tandtechnieker klaar is komt u voor de derde afspraak. Tijdens deze afspraak verwijdert de tandarts de noodkronen en plaatst de brug.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.