fbpx

Bruggen

Met behulp van een brug wordt bij SB Tandartsen ontbrekende tand(en) of kiezen vervangen om de oorspronkelijke vorm en functie van het gebit te herstellen. Een brug bestaat uit een brugtussendeel (één of meer kunsttanden en/of kiezen gemaakt van porselein of zirkonium) en twee of meer kronen die op pijlers passen. De brug sluit de open ruimte af die is ontstaan door de ontbrekende tand of kies.

Wanneer kan een brug nodig zijn?

Het plaatsen van een brug is zeer raadzaam ingeval dat:

Om zowel de functionele als het esthetische aspect van het gebit te behouden.

Om beter te kunnen kauwen.

Om voorkomen dat de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte naar elkaar toe groeien.

Om voorkomen dat de tanden of kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte groeien.

Brug Sb Tandartsen

De behandeling van een brug bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen verloopt de behandeling van een brug in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan uw vaste tandarts bij SB Tandartsen nodig. De brug zelf wordt niet direct in uw mond geplaatst. Bij een brug wordt de tand of kies voor en achter de open ruimte, voor een deel weg geslepen. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw kaak of het gedeelte waarin zich de afgeslepen kiezen bevinden. In ons tandtechnisch laboratorium wordt vervolgens uw brug gemaakt. Hiervoor is ongeveer één tot twee weken tijd nodig. Met de beetregistratie bepaald de tandarts hoe de tanden en kiezen op elkaar passen. Dit is noodzakelijk om de hoogte van de brug en de vorm van het kauw-/snijvlak te kunnen bepalen. U kiest daarna met uw tandarts en de tandtechnieker van SB tandartsen de geschikte kleur van uw brug. U hoeft voor al deze stappen ons tandtechnisch laboratorium niet bezoeken. Uw bezoekt iedere keer onze praktijk. Hierdoor bespaart u veel tijd en reizen.

Intake en de kosten voor een brug bij SB Tandartsen

Tijdens een periodieke controle of het eerste gesprek (intake) worden er foto´s van het gebit gemaakt. De tandarts beoordeelt de foto´s en zal dan samen met u een behandelplan opstellen.  Tijdens deze intake vinden er verder geen behandelingen plaats. Wel worden de behandelkosten met u besproken. Als u akkoord gaat met het behandelplan, worden de vervolgafspraken gemaakt. Bij SB Tandartsen werken we volgens de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van het type verzekering dat u heeft worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Wilt u meer weten over een tandartsbehandeling voor bruggen bij tandartspraktijk SB Tandartsen of heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.