Bruggen

Met behulp van een brug wordt bij SB Tandartsen een ontbrekende tand of kies vervangen om de oorspronkelijke vorm en functie van het gebit te herstellen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Wanneer kan een brug nodig zijn?

Om beter te kunnen kauwen, verbetering van het uiterlijk en om te voorkomen dat na verlies van een element de andere tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien adviseren wij bij SB Tandartsen patiënten om een brug te nemen. Als tanden en kiezen ontbreken, kunnen de tanden of kiezen van de andere kaak in de richting van de open ruimte groeien. Ook kunnen de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte naar elkaar toe groeien, waardoor ze scheef gaan staan. Afhankelijk van de wensen en de situatie van uw gebit kunnen wij bij SB Tandartsen een gewone brug, vrij-eindigende brug en etsbrug zelfstandig en in eigen praktijk voor de patiënten vervaardigen en plaatsen.

De behandeling van een brug bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen de behandeling van een brug verloopt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan uw vaste tandarts bij SB Tandartsen nodig. De brug zelf wordt niet direct in uw mond gemaakt. Bij een brug wordt de tand of kies voor en achter de tand of kies die ontbreekt of is weggehaald voor een deel weggeslepen. Daarna wordt door de tandarts een afdruk gemaakt van dit gebied en in onze tandtechnisch laboratorium wordt uw brug gemaakt. Hiervoor is ongeveer één tot twee weken tijd nodig. Daarna uw tandarts bij SB Tandartsen bepaalt beetregistratie en kleur. U hoeft voor al deze stappen onze tandtechnisch laboratorium niet bezoeken. Uw bezoekt iedere keer onze praktijk. Hierdoor bespaart u veel tijd en reizen.

Intake en de kosten voor brug bij SB Tandartsen

Tijdens periodieke controle of het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. De tandarts beoordeelt dan tijdens de intake uw foto´s en zal dan met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze intake worden de behandelkosten met u doorgesproken. Er wordt tijdens deze intake geen behandeling uitgevoerd. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolg afspraak voor de behandeling. Bij SB Tandartsen werken we volgens vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed.

Wilt u meer weten over tandarts behandeling voor bruggen bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.