fbpx

Composiet facing

Composiet facing; SB Tandartsen gebruiken een laagje composiet om verkleuring van een tand of kies te maskeren. Ook kan door middel van composiet kleine reparaties van tand of kies gedaan worden.

Composiet facing; wat is het, waarom wordt dit geplaatst en hoe lang blijft het zitten?

Een composiet facing is een laagje dat de tandarts van SB Tandartsen op de eigen tand of tanden aanbrengt. Dit laagje is een tandkleurig vulmateriaal ook wel composiet genoemd. De tandartsen van SB Tandartsen gebruiken een composiet facing om uiterlijk van een tand te verfraaien of repareren. Door gebruik van een composiet laagje kan de vorm of de kleur van tand of kies worden veranderd en kunnen spleetjes worden opgevuld. Ook afgebroken hoekjes kunnen worden gerepareerd. Met het behandelen van een tand of kies met composiet wordt uw eigen tand of kies niet beschadigd. Een composiet facing gaat tussen de 5 en 10 jaar mee en kan altijd opnieuw door de tandarts van SB Tandartsen worden hersteld.

Composiet facings, Composiet facing

SB Tandartsen heeft een tandarts die is gespecialiseerd in het aanbrengen van een laag composiet bij tanden of kiezen

De tandartsen van SB Tandartsen houden bij het behandelen van uw gebit altijd de vorm, functie en schoonheid van uw gebit voor ogen. Zowel het esthetische als het functionele aspect van uw gebit is voor ons belangrijk. Voor een composiet facing stellen wij bij een intake afspraak altijd een behandelplan op waarbij we ook de kosten met u bespreken. Pas als u akkoord gaat met dit behandelplan plannen we een vervolg afspraak. Wij werken altijd volgens tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

De behandeling voor een composiet facing bij SB Tandartsen

Tijdens de tweede afspraak ruwt de tandarts de tand (tanden) eerst wat op. Dan wordt er een laagje composiet op de opgeruwde tand aangebracht. Dit laagje is vooraf op kleur van uw gebit gemaakt. Vervolgens wordt het laagje gepolijst. Hierna is niet meer zichtbaar op welke tand of kies de composiet is aangebracht.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.