fbpx

Composiet facings

Composiet facings; Voor composiet facings kunt u terecht bij SB Tandartsen in tandartsenpraktijk Den Haag aan De La Reyweg en bij praktijk Lansingerland aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Composiet Facings; u bent bij SB Tandartsen aan het juiste adres voor composiet facings

De tandartsen van SB Tandartsen houden zowel het esthetische als het functionele aspect goed voor ogen. Een behandeling bij de tandartsen van SB Tandartsen richt zich dan ook op het herstel van de vorm én de functie van het gebit waarbij de schoonheid niet uit het oog wordt verloren. Daarnaast werkt SB Tandartsen met een vast team volgens de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor het laten plaatsen van facings stellen we vooraf een behandelplan op. We bespreken met u de kosten en pas als u akkoord bent met het behandelplan starten we met behandelen.

Composiet facings, Composiet facing

Wat zijn composiet facings, waarvoor dienen ze en hoe vaak moeten ze worden geplaatst?

Facings die gemaakt worden van composiet bestaan uit laagje tandkleurig vulmateriaal: composiet. Dit composiet wordt gemaakt in de kleur van uw eigen gebit. Een facing wordt vaak gebruikt om een spleetje tussen de tanden op te vullen of gele of bruine tanden wit te maken Ook scheve tanden of kiezen kunnen door middel van composiet worden gecorrigeerd. Het behandelen met composiet is snel en werkt tand besparend. Het resultaat is mooi en uw gebit heeft nog steeds een natuurlijk uiterlijk. Facings blijven gemiddeld 5 tot 10 jaar goed. Wanneer facings zijn beschadigd dan kan de tandarts van SB Tandartsen deze altijd weer herstellen.

Een behandeling met composiet bij SB Tandartsen

Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan komt u voor behandeling naar de tandartspraktijk van SB Tandartsen. De tandarts schuurt van de tand (en) of kies(en) wat glazuur af om deze ruw te maken. Dan wordt er wat zuur op de tand aangebracht waarna het composiet door middel van een hechtlaag wordt aangebracht. Tot slot wordt de tand gepolijst.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.