Cosmetische tandheelkunde

De cosmetische tandheelkunde of esthetische tandheelkunde heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor de nieuwe ontwikkelde technieken voor iedereen bereikbaar zijn. De cosmetische tandheelkunde is vandaag de dag door al die nieuwe ontwikkelingen en bewezen technieken niet meer prijzig en langdurig in behandelingen.

Wat is cosmetische of esthetische tandheelkunde?

Zo op het oog lijkt er voor veel patiënten dat er geen verschil is tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde. Toch is er een groot verschil bij SB Tandartsen tussen cosmetische tandheelkunde en esthetische tandheelkunde als je het nader beschouwt.

Facing, Kronen en Bruggen

Stralende, mooie tanden die rechter staan doormiddel van restauratieve tandheelkunde doormiddel van Facing, kroon en bruggen en evt onlays – inlays is het gevolg van cosmetische tandheelkunde. Tegenwoordig speelt een gaaf en fraai gebit een steeds grotere rol bij het uiterlijk en zelfvertrouwen, waarbij de lat steeds hoger komt te liggen.

Doorzichtige beugel en transparante alignersysteem

Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met uiterlijk en het mooi en verfraaid maken van uw gebit die als gevolg van aangeboren afwijking, gebitsslijtage of ongeluk beschadigd zijn met het behoud van de natuurlijke aspecten van uw gebit die als gevolg van aangeboren afwijking, gebitsslijtage of ongeluk beschadigd zijn met het behoud van de natuurlijke gebit. Voor esthetische tandheelkunde bij SB Tandartsen zal eerder gewerkt worden met doorzichtige en transparante beugels en alignersysteem om de tanden recht te zetten en daarna witter te maken.

Cosmetische en esthetische tandheelkunde bij SB Tandartsen

Bij het toepassen van cosmetische en esthetische tandheelkunde houden wij bij SB Tandartsen zowel het functionele als het esthetische aspect voor de ogen. Dit houdt in dat de behandeling zich richt op het herstel van de vorm, functie en schoonheid van uw gebit. Aan de hand van uw medische situatie en gemaakte foto’s zal de tandarts (Mw. S. Baghbani) met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze controle intake worden de behandelkosten met u doorgesproken. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolg afspraak voor de behandeling.
Bij SB Tandartsen werken we volgens vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit voor periodieke controle of intake en maken van de foto’s. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed. De cosmetische en esthetische tandartsbehandelingen worden bij SB Tandartsen uitsluitend door Tandarts MW. S. Baghbani uitgevoerd die zich in afgelopen jaren hierin heeft verdiept en met succes in Den Haag en omgeving bewezen.

Wilt u meer weten over cosmetische en esthethische tandartsbehandelingen bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.