fbpx

Cosmetische tandheelkunde

De cosmetische tandheelkunde of esthetische tandheelkunde heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor zijn de nieuw ontwikkelde technieken voor iedereen bereikbaar, niet meer prijzig en kunnen in veel minder behandelingen worden uitgevoerd.

Wat is cosmetische of esthetische tandheelkunde?

Zo op het oog lijkt er voor veel patiënten dat er geen verschil is tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde. Toch is er een groot verschil tussen beiden.

Facing, Kronen en Bruggen

Tegenwoordig speelt een gaaf en fraai gebit een steeds grotere rol bij het uiterlijk. Stralende, mooie tanden die rechter staan door facing, kronen, bruggen, onlays en inlays behoren tot de restauratieve tandheelkunde of wel cosmetische tandheelkunde.

Doorzichtige beugel en transparant aligner systeem

Esthetische tandheelkunde houdt zich bezig met uiterlijk en het mooi en verfraaid maken van uw gebit. Door aangeboren afwijkingen, gebitsslijtage of een ongeluk kan het gebit beschadigd zijn. Met behoud van de natuurlijke aspecten van uw gebit kan dit worden hersteld door middel van esthetische tandheelkunde. Bij SB Tandartsen wordt gewerkt met doorzichtige en transparante beugels en een aligner systeem om de tanden recht te zetten. Daarna kunnen ze witter gemaakt worden.

Cosmetische en esthetische tandheelkunde bij SB Tandartsen

Bij het toepassen van cosmetische en esthetische tandheelkunde houden wij bij SB Tandartsen zowel het functionele als het esthetische aspect voor ogen. Dit houdt in dat de behandeling zich richt op het herstel van de vorm, functie en schoonheid van uw gebit. Aan de hand van uw medische situatie en gemaakte foto’s zal de tandarts (Mw. S. Baghbani) met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze controle intake worden de behandelkosten met u besproken. Als u akkoord gaat met het behandelplan, worden de vervolgafspraken gemaakt. Bij SB Tandartsen werken we volgens de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van het type verzekering dat u heeft worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. De cosmetische en esthetische tandartsbehandelingen worden bij SB Tandartsen uitsluitend uitgevoerd door tandarts Mw. S. Baghbani. Zij heeft zich de afgelopen jaren hierin verdiept en met succes in Den Haag en omgeving bewezen.

Wilt u meer weten over cosmetische en esthetische tandartsbehandelingen bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.