fbpx

Facing

Facing; SB Tandartsen geeft advies, stelt vooraf een behandelplan op en werkt met een vast team volgens standaard tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Facing; Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met SB Tandartsen

De tandartsen van SB Tandartsen kunnen u alles vertellen over een facing. U vindt de tandartspraktijken van SB Tandartsen in Den Haag en Berkel en Rodenrijs. Wilt u een meer informatie dan kunt u hiervoor terecht bij SB Tandartsen, de tandarts van SB Tandartsen stelt vooraf samen met u een behandelplan op. De kosten van het plaatsen (en eventueel maken) worden dan ook met u besproken. U kunt met deze gegevens contact opnemen met uw zorgverzekering die u dan precies kan vertellen wat u vergoed krijgt. Wij starten pas met behandelen als u akkoord bent met het behandelplan.

Facing, Tandarts Berkel en Rodenrijs Tandarts Den Haag

SB Tandartsen; plaatsen in één of twee behandelingen

Afhankelijk van het soort facing dat u heeft gekozen, bestaat de behandeling uit één of twee afspreken. Kiest u voor een porselein-facing  (schildje) dan moet deze gemaakt worden door de tandtechnieker van SB Tandartsen in ons tandtechnisch laboratorium. Een composiet-facing kan in één behandeling worden geplaatst.

Het plaatsen door SB Tandartsen stap voor stap

Bij het plaatsen van het porseleinen schildje komt u voor de eerste afspraak naar de tandartspraktijk van SB Tandartsen. De tandarts slijpt een dun laagje van de tand of kies af, daar waar de het porseleinen schildje op moet komen. Een porselein schildje is ongeveer een halve millimeter dik. De tandarts maakt vervolgens een beetregistratie van de tand of kies en samen bepaalt u de kleur van de facing. Nu gaat de tandtechnieker aan het werk. Dit duurt een aantal dagen. Wanneer het porseleinen schildje (facing) klaar is komt u terug naar onze praktijk waar de tandarts het schildje plaatst door middel van een hechtmiddel. Komt u voor een composiet-facing dan komt u naar de tandartspraktijk van SB Tandartsen. De tandarts schuurt wat glazuur van uw tand of kies, behandelt deze met een bepaald zuur en brengt de op kleur gemaakte composiet aan op uw tand of kies. Tenslotte wordt de tand met de composiet gepolijst.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.