Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Met implantaten behoudt je gebit de kracht en sterkte die het altijd gehad heeft. Als u tanden of kiezen mist, of als uw wortel beschadigd is, zal uw kaakbot op die plaatsen gaan slinken. Het kaakbot heeft namelijk kauwkrachten nodig om in stand te blijven.
Geen kauwkrachten, heeft als gevolg dat het kaakbot op die plek in de loop van de jaren minder wordt. De behandelingsmogelijkheden met implantaten bij SB Tandartsen zijn heel divers. Een behandeling voor implantaten bij SB Tandartsen is een maatproduct omdat het van diverse factoren afhangt, zoals klachten, wensen en de mogelijkheden.

Wanneer een implantaat?

Patiënten die door een aangeboren afwijking, ongeval, geen optimale gebitsverzorging of andere reden een tand of kies missen of kwijtraken kunnen deze laten vervangen. Een implantaat kan ook heel goed toegepast worden bij patiënten die vanwege psychologische of sociale redenen geen uitneembare prothese willen dragen.

Welke leeftijd moet je hebben voor implantaten

Voor de minimum leeftijd is het bepalend dat de botgroei voltooid moet zijn. Gemiddeld mag je hier rond het 18e levensjaar vanuit gaan. Meisjes zijn doorgaans iets eerder uitgegroeid dan jongens.

Hoe lang gaan implantaten mee?

Een implantaat kan tientallen jaren meegaan. Natuurlijk is dit afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat, de positie en de stand van het implantaat, de materialen die gebruikt worden op het implantaat en de type kroon, brug of prothese. De implantaten die door SB Tandartsen worden geplaatst, zijn uitsluitend in opdracht van SB Tandartsen in Zwitserland gemaakt en voorzien van certificaten.
Om de levensduur van uw implantaten te garanderen, is het belangrijk dat net zoals uw natuurlijke gebit onderhoud nodig heeft, de implantaten regelmatig onderhouden worden. De implantaten vragen nog wel meer van u als het om een goede mondverzorging gaat. Daarom is het belangrijk dat regelmatig periodieke controles bij SB Tandartsen worden gepland. Uw vaste tandarts bij SB Tandartsen beoordeelt niet alleen de algehele mondgezondheid, maar ook het tandvlees rondom de implantaten, botcontouren en de supraconstructie. Ongezond tandvlees veroorzaakt botverlies en dat kan weer het verlies van het implantaat tot gevolg hebben.

kosten van Implantaten bij SB Tandartsen

De implantaatbehandeling wel of niet vergoed wordt, hangt af van een aantal factoren, zoals type behandeling en uw verzekeringspolis. In het algemeen geldt dat er geen vergoeding verstrekt wordt vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering kunt u hier misschien een vergoeding uit ontvangen. De verstrekkingen verschillen per maatschappij en per gekozen polis. Laat u vooraf goed informeren door uw verzekeringsmaatschappij en vraag toestemming voor de behandeling.

De werkwijze bij SB Tandartsen

Tijdens het eerste gesprek of periodieke controle worden er foto´s gemaakt. Aan de hand van uw medische situatie en gemaakte foto’s zal de tandarts (Mw. S. Baghbani) met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze controle intake worden de behandelkosten voor implantaten bij SB Tandartsen met u doorgesproken. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolg afspraak voor de behandeling.
Bij SB Tandartsen werken we volgende vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit voor periodieke controle of intake en maken van de foto’s. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed.
In het algemeen worden de kosten van implantaten en behandeling geen vergoeding verstrekt vanuit de verzekeringsmaatschappij. Laat u vooraf goed informeren door uw verzekeringsmaatschappij.

Wilt u meer weten over implantaten bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.