fbpx

Kinderen en tandarts Den Haag

Een gezond melkgebit zorgt voor een mooi blijvend gebit!

Kinderen en tandarts Den Haag is de ideale combinatie! De tandartsen en assistentes van SB Tandartsen zijn namelijk gespecialiseerd in kindertandheelkunde.

Kinderen en tandarts Den Haag

Zoals gezegd heeft tandartspraktijk SB Tandartsen niet één maar twee kindvriendelijke tandartspraktijk. Eén praktijk is gelegen aan De La Reyweg in Den Haag en de tweede praktijk is gelegen aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. In beide tandartspraktijken is het gespecialiseerde kindvriendelijke tandarts team van SB tandartsen werkzaam.

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk, Tandarts voor bange kinderen,Kindertandheelkunde, kindertandarts lansingerland, kinderen en tandarts den haag

Halfjaarlijkse controle vanaf 2 jaar

Voor een kind zou een bezoek aan de tandarts net zo alledaags moeten zijn als boodschappen doen. Helaas is dat niet zo. Wij zien steeds vaker dat een kind pas rond het vierde jaar naar de tandarts komt. Dat ziet het team van SB tandartsen liever anders. Wij raden u daarom aan om uw kind al zo jong mogelijk mee te brengen naar de tandartspraktijk. Dat kan wanneer u zelf op controle komt. Wanneer u geen patiënt bent van SB tandartsen kunt u altijd één of meerdere afspraken maken voor uw kind. Omdat tandzorg voor kinderen tot 18 jaar in het basispakket is opgenomen hoeft u hiervoor zelf niets te betalen. Ook het eigen risico is hierop niet van toepassing.

Halfjaarlijkse controle bij kinderen; wat doet de tandarts dan?

Vanaf een leeftijd van 2 jaar raden wij aan om met uw kind elk half jaar naar de praktijk te komen voor een controle. Bij kinderen van twee jaar is het (nog) niet nodig om behandelingen uit te voeren. Wij willen alleen dat uw kind kennismaakt met de praktijk, de tandarts en alles wat daarbij hoort. Wanneer uw kind in de tandartsstoel zit, zullen we in de mond kijken en tandjes tellen. We kunnen dan gelijk zien of goed wordt gepoetst en indien nodig geven we poets advies. Het kindje mag overigens ook gewoon op schoot zitten als het dat liever wil. Zo bouwen we langzaam het vertrouwen op tussen kind en tandarts en wordt er minder snel angst voor de tandarts ontwikkeld.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.