fbpx

Kinderen en tandarts

SB Tandartsen is gespecialiseerd in kindertandheelkunde

Kinderen en tandarts, wat moet, wat mag en hoe ga je hiermee om? Allereerst is het belangrijk dat uw kind naar de tandarts komt. Daarvoor is het noodzakelijk een tandarts te bezoeken waar u en uw kind vertrouwen in hebben. Bij de tandartspraktijken van SB Tandartsen in Den Haag en Lansingerland in Berkel en Rodenrijs werkt een gespecialiseerde kindertandarts. Zij weet alles over de kindertandheelkunde, het kindergebit en heeft zich ook verdiept in het behandelen van angstige patiënten waaronder kinderen.

Op welke leeftijd vind eerste controle plaats?

Als het kan wil de kindertandarts van SB Tandartsen uw kind op zo jong mogelijke leeftijd laten kennismaken met de tandartspraktijk, de tandarts, de assistentes en alles wat bij een tandartsbezoek komt kijken. Bent u patiënt bij SB Tandartsen, dan kunt u bij uw eigen controleafspraak uw kind altijd meebrengen. Bent u geen patiënt dan bestaat de mogelijkheid om een kennismakingsafspraak te maken bij één van onze tandartspraktijken. De eerste ‘echte’ controle bij een kind vindt plaats vanaf 2 jaar. Hierbij is alles nog geheel vrijblijvend. Niets moet maar alles mag. Wilt uw kind niet in de stoel dan laten we dat zo. Wilt uw kind wel in de mond laten kijken als het staat, dan doen we dat. Wij proberen op zeer speelse wijze uw kind te laten wennen aan alles wat met het tandartsbezoek te maken heeft.

Tandarts voor kinderen Den Haag, tandarts voor kinderen berkel en rodenrijs, Kindertandheelkunde bleiswijk, kinderen en tandarts berkel en rodenrijs, kinderen en tandarts rijswijk

Hoe vaak moeten kinderen naar de tandarts?

In principe is het voldoende om twee keer per jaar met uw kind op controle te komen. Is uw kind bang of heeft het gebitsproblemen, dan is het raadzaam om vaker langs te komen. Het team van SB Tandartsen zal met u overleggen wat u fijn vindt en wat het beste is voor uw kind.

Wat doet de tandarts bij kleine kinderen?

Op twee jarige leeftijd is een behandeling (meestal) niet nodig. Het gaat erom dat de tandarts al vroeg signaleert of er problemen (te verwachten) zijn. Veel problemen kunnen worden voorkomen door goede mondzorg. SB Tandartsen heeft dan ook een kinderpreventie programma. Hier kan elk kind aan meedoen!

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.