fbpx

Kindertandarts Lansingerland

Kindertandarts Lansingerland vindt u aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Wat doet de kindertandarts bij SB Tandartsen Lansingerland?

De kindertandarts van SB Tandartsen is mevrouw Baghbani. Zij is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Daarnaast heeft zij zich verdiept in het begeleiden en behandelen van angstige patiënten, wortelkanaal behandelingen (endodontologie), esthetische en cosmetische tandheelkunde. Bij de tandartspraktijken van SB Tandartsen werkt een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Wanneer een kind een behandeling moet ondergaan wordt dit gedaan door mevrouw Baghbani én een of meerdere assistentes. Deze assistentes nemen de zorg voor het kind over zodat de tandarts de behandeling kan uitvoeren. Zij zal alles vooraf duidelijk uitleggen aan het kind. Samen met de assistentes probeert zij de behandeling zo pijnloos en stres loos te verrichten.

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk, Tandarts voor bange kinderen,Kindertandheelkunde, kindertandarts lansingerland, kinderen en tandarts den haag

Kindertandarts Lansingerland heeft een uitgebreid kinderpreventie programma

Waarom een kinderpreventie programma? Het team van SB Tandartsen heeft een kinderpreventie programma ontwikkeld omdat uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen gebitsproblemen krijgen. De kindertandarts kan gaatjes vullen, rotte tandjes trekken en eventueel kronen plaatsen maar heeft eigenlijk geen invloed op poets- en eetgedrag. Toch is verkeerd poets- en eetgedrag de grootste oorzaak van een slecht gebit.

Door goede preventie ontstaan minder gebitsproblemen

Een goed melkgebit is de basis van een gezond en blijvend gebit. Het team van SB Tandartsen vind het dan ook belangrijk dat het gebit van kinderen vanaf 2 jaar regelmatig gecontroleerd wordt. Het makkelijkst gaat dat wanneer u uw kind meebrengt wanneer u zelf op controle komt. Zo ziet uw kind dat wij een controle uitvoeren aan uw gebit. Wanneer we dan in de mond van uw kind willen kijken zal dat makkelijker gaan. Tijdens de eerste controles zien we hoe het gebit zich ontwikkelt. Het preventie programma helpt gaatjes voorkomen. Tijdens het preventie programma wordt veel aandacht besteed aan poetstechniek en eet- en drink gedrag. Wij vinden dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen!

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.