fbpx

Kindertandarts Zoetermeer

Kindertandarts Zoetermeer of omgeving Zoetermeer; bent u op zoek naar een tandarts voor uzelf of voor uw kind(eren)? SB Tandartsen heeft twee tandartspraktijken in de buurt van Zoetermeer. Een in Den Haag en een in Berkel en Rodenrijs. Hier werkt een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Tandarts mevrouw Baghbani heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd als kindertandarts. Tevens heeft zij zich verdiept in de omgang met angstige patiënten.

Kindertandarts Zoetermeer: de eerste afspraak voor uw kind maken

De eerste afspraak bij een tandarts is een hele gebeurtenis in het leven van een kind. Daarom adviseren wij u om uw kind al jong mee te nemen wanneer u zelf op controle gaat bij de tandarts. We laten uw kind ook plaats nemen in de tandartsstoel (als het dat wil) en laten zien wat je kunt doen met de instrumenten. Zo is uw kind al jong bekend met de tandartspraktijk, de tandartsstoel, de tandartsen en de assistentes. De advies leeftijd voor het maken van de eerste controle afspraak is 2 jaar. Dan heeft uw kind een volgroeid melkgebit. Daarna vind de controle elk half jaar plaats.

tandarts voor kinderen lansingerland, Tandarts voor kinderen Bergschenhoek, kindertandheelkunde zoetermeer

Wat doet de kindertandarts bij kleine kinderen?

Bij een kind van twee jaar wordt alleen in de mond gekeken en gaan we “tandjes tellen”. Als het kind het leuk vindt blazen we lucht tegen de wang of in de mond. Alleen door in de mond te kijken kunnen we ontdekken of er gebitsproblemen zijn. Dit is zelden het geval bij kinderen van 2 jaar. De kindertandarts zal dan ook voornamelijk adviezen geven.

SB Tandartsen heeft een kinderpreventie programma, ook voor jonge kinderen

Gebitsproblemen kunnen in veel gevallen voorkomen worden. Hiervoor heeft het team van SB Tandartsen een speciaal kinderpreventie programma ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen die meedoen zijn verdeeld in drie leeftijdscategorieën. Tijdens het programma wordt veel tijd besteed aan poetstechniek en eet- en drink gewoontes. Het meedoen aan het preventie programma wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basis verzekering. U hoeft ook géén eigen bijdrage te betalen hiervoor.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.