fbpx

Kindertandarts

Voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen is het belangrijk om naar de tandarts te gaan. Bij SB Tandartsen vindt u een kindertandarts. Een kindertandarts is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Daarnaast heeft deze kindertandarts zich verdiept in de behandeling van angstige patiënten.

Kindertandarts of gewone tandarts; Wat is het verschil

De kindertandarts van SB Tandartsen kent vele “trucjes” om een kind gerust te stellen. De kindertandarts legt tijdens een controle of behandeling alles op het eigen niveau van het kind uit. Door veel te praten, kinderen af te leiden en ze het gevoel te geven dat ze mogen kiezen, worden ze goed voorbereid. Natuurlijk zijn de keuzes die het kind mag maken wel beperkt. Een kind moet zijn gebit natuurlijk altijd (laten) poetsen. Maar het mag wel de tandpasta uitkiezen!

Tandarts voor kinderen Rijswijk,Tandarts voor kinderen Zoetermeer, kindertandheelkunde den haag, kindertandarts pijnacker, kinderen en tandarts bleiswijk, kinderen en tandarts lansingerland

Jong geleerd, oud gedaan

Het beste is het om twee maal per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Bij kinderen geldt hoe eerder het gebit kan worden gecontroleerd, hoe beter het is ook al omdat dan preventief kan worden gehandeld. Wanneer een kind al vroeg meekomt naar de tandartspraktijk is het al gewend aan de tandartsen, de tandartsstoel en de instrumenten die gebruikt worden. Zodra uw kind daar aan toe is mag het zelf ook in de stoel zitten en kunnen wij op een speelse manier in de mond van uw kind kijken. Als een kind eenmaal gewend is zal het liever alleen de behandelkamer ingaan. Dat geeft een kind ook meer zelfvertrouwen.

Preventieprogramma voor kinderen bij SB Tandartsen: Voorkomen is beter dan behandelen

Jonge kinderen hebben steeds vaker (en vroeger) al gebitsproblemen. Het meest voorkomend probleem is gaatjes (cariës). Gaatjes kunnen worden voorkomen door een goede mondzorg. Goede mondzorg is niet alléén goed poetsen maar eet- en drinkgedrag heeft ook invloed op de gezondheid van het gebit. Daarom heeft SB Tandartsen een preventie programma dat is verdeelt in drie leeftijdscategorieën. Uw kind kan hier altijd aan meedoen.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.