fbpx

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk: SB Tandartsen heeft een tandartspraktijk dicht bij Rijswijk. Deze kindvriendelijke tandartspraktijk vindt u aan De La Reyweg in Den Haag.

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk

Door uw kind al jong mee te nemen naar de tandarts wordt vaak angst voor de tandarts voorkomen. Wanneer u zelf een controle afspraak heeft bij de tandarts kunt u uw kind het beste gewoon mee nemen naar de praktijk. Zo leert het al jong dat een bezoek aan de tandarts gewoon is. Zodra het kan mag uw kind ook plaatsnemen in de tandartsstoel. Spelenderwijs proberen we dan al in de mond te kijken. Uw kind leert op jonge leeftijd de tandarts en alles wat daarmee te maken heeft kennen.

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk, Tandarts voor bange kinderen,Kindertandheelkunde, kindertandarts lansingerland, kinderen en tandarts den haag

Bij (bange) kinderen vind eerst een gewenningsgesprek plaats voor een behandeling gedaan wordt

Is uw kind bang en moet het toch een behandeling ondergaan dan probeert de kindertandarts van SB Tandartsen toch eerst het vertrouwen van uw kind te winnen. Wanneer het geen spoedbehandeling is laten we u met uw kind eerst komen voor een kennismakingsgesprek. We laten uw kind dan plaatsnemen in de tandartsstoel en leggen alle apparatuur uit. Dit doen we door te laten zien en indien mogelijk voelen wat een apparaat doet. We maken eventueel foto’s van het gebit zodat goed zichtbaar is waar het probleem zit. Daarna beslissen we samen met u (en eventueel uw kind) wanneer we gaan behandelen. Hierbij leggen we in kinderlijke taal uit aan uw kind wat we gaan doen.

Een tandarts behandeling bij bange kinderen

Elke tandheelkundige behandeling, maar zeker die van kinderen, is gebaseerd op vertrouwen. Bij het gewenningsgesprek heeft de kindertandarts uitgelegd wat er gedaan gaat worden en zij vraagt daarom ook aan het kind of het dit nog weet. Daarna legt ze opnieuw uit wat er gaat gebeuren. Nu stap voor stap. Ook tijdens de behandeling blijft de tandarts constant uitleggen wat ze aan het doen is.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.