fbpx

Kindertandheelkunde Berkel en Rodenrijs

Kindertandheelkunde Berkel en Rodenrijs, vindt u onder tandartspraktijk Lansingerland en is gevestigd aan de Noordeindseweg 116 in Berkel en Rodenrijs. De kindertandheelkunde afdeling is een onderdeel van SB Tandartsen. De andere praktijk van SB Tandartsen is gevestigd aan De La Reyweg in Den Haag waar ook een speciale kindertandheelkunde afdeling is.

Kindertandheelkunde Berkel en Rodenrijs in tandartspraktijk Lansingerland van SB Tandartsen

Bij de SB Tandartsen in Den Haag en Lansingerland zijn kinderen altijd welkom. Wij raden ouders dan ook aan om hun kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met onze tandartspraktijk, de tandartsen en de assistentes. Wij nemen alle tijd voor uw kind en uw kind leert spelenderwijs omgaan met de tandartsstoel en de apparaten. Hierdoor ontwikkelt uw kind geen angst voor de tandarts. Vanaf twee jaar voeren we de eerste controle uit bij kinderen. Deze controle bestaat uit het bekijken van de tanden en het tellen van de tanden. Bij kinderen van twee jaar oud wordt zelden een behandeling uitgevoerd.

Tandarts voor kinderen Lansingerland; SB tandartsen heeft twee tandartspraktijken in Lansingerland en Den Haag, met een kindertandarts

Kinderpreventieplan in Berkel en Rodenrijs

Bij bijna alle kindertandheelkunde praktijken in Nederland zien tandartsen dat kindergebitten achteruit gaan. Het aantal gaatjes in melkgebitten neemt toe. Dat is dan ook de reden dat kindertandheelkunde Berkel en Rodenrijs (tandartspraktijk Lansingerland) een kinderpreventieplan heeft. U hoeft zelf niets te betalen als u uw kind wilt laten profiteren van dit preventieplan. Alle tandheelkundige controle’s, behandelingen én ingrepen worden vergoed vanuit de basis verzekering.

De invloed van eten en drinken op het melkgebit

Eten, drinken en mondhygiëne hebben invloed op de toestand van een gebit. Of dit nu gaat om een melk gebit, een jeugd gebit of een gebit bij volwassenen. Bij het kinderpreventieplan leert een kind op jonge leeftijd hoe het goed moet poetsen. Daarnaast geven wij voorlichting over voedingsmiddelen en drankjes die niet goed zijn voor het gebit. Bij kinderen die het preventieplan hebben gevolgd zie je dat op latere leeftijd het gebit er beter uitziet dan bij kinderen die niet goed zijn voorgelicht.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.