fbpx

Kindertandheelkunde

Voor kindertandheelkunde kunt u bij SB Tandartsen in twee praktijken terecht. Deze tandartspraktijken vindt u in Den Haag aan De La Reyweg en in Berkel en Rodenrijs aan de Noordeindseweg. De tandartspraktijk in Berkel en Rodenrijs heet Lansingerland.

Kindertandheelkunde is een vak apart

Onze kindertandarts mevrouw Baghbani heeft een speciale opleiding gevolgd voor kindertandheelkunde. Zij heeft zich tevens verdiept in de behandeling van angstige patiënten. Het vertrouwen winnen van een kind is het allerbelangrijkste. Het is dus belangrijk dat uw kind zo jong mogelijk kennis maakt met de tandarts, de tandarts praktijk en alles wat daarmee samenhangt. Het team van SB Tandartsen adviseert om uw kind gewoon mee te nemen wanneer u zelf een controle behandeling moet ondergaan. Als uw kind u vol vertrouwen ziet plaatsnemen in de stoel zal het dit nadoen. Spelenderwijs kan dan ook in de mond van uw kind worden gekeken.

tandarts voor kinderen lansingerland, Tandarts voor kinderen Bergschenhoek, kindertandheelkunde zoetermeer

Geen kind én geen kindergebit is hetzelfde

Kindertandheelkunde bij SB Tandartsen is maatwerk omdat geen kind hetzelfde is. Omdat de tandarts een kind niet alleen kan behandelen heeft zij de hulp van één of meerdere tandartsassistentes. Een tandartsassistente is er voor het kind. Zij begeleidt het kind en geeft het extra steun. De kindertandarts vertelt zelf zoveel mogelijk over wat zij gaat doen en hoe zij dit gaat doen. De tandarts en de assistente zorgen samen ervoor dat een behandeling zo stres loos én zo pijnloos mogelijk verloopt.

Voorkomen van gaatjes is beter dan vullen

Bij SB Tandartsen wordt gebruik gemaakt van een kinderpreventie programma. Tijdens dit programma wordt veel voorlichting over onder andere de poetstechnieken en de voeding gegeven. Het team van SB Tandartsen ziet dat bij kinderen die dit programma hebben gevolgd minder problemen ontstaan aan het gebit dan bij kinderen die het programma niet hebben gevolgd. Voor het volgen van het kinderpreventie programma hoeft u zelf niets te betalen omdat kindertandheelkundige behandelingen worden betaald uit de basis verzekering. Het valt ook niet onder het eigen risico.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.