fbpx

Kronen Berkel en Rodenrijs

Kronen Berkel en Rodenrijs: Bij de tandartspraktijken van SB Tandartsen in Berkel en Rodenrijs, kunnen kronen geplaatst worden. De kronen worden ook in de tandartspraktijken van SB Tandartsen gemaakt door een tandtechnieker. Dit scheelt veel tijd en geld.

Kronen Berkel en Rodenrijs: een behandelplan voor het plaatsen van kronen

Wanneer één of meerdere tanden of kiezen moeten worden vervangen door een kroon, dan stelt de tandarts van SB Tandartsen altijd vooraf een behandelplan op. Dit doet de tandarts aan de hand van foto’s die tijdens het eerste gesprek, een controle of een intakegesprek, zijn genomen. In dit behandelplan wordt beschreven welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en wat de kosten daarvan zijn. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan dan worden de afspraken ingepland.

Porselein facing, Kronen Bergschenhoek, Kronen Bleiswijk, Kronen Den Haag, Kronen Berkel en Rodenrijs, sb tandartsen den haag

De eerste behandeling voor het plaatsen van kronen

Tijdens de eerste behandeling slijpt de tandarts van SB Tandartsen, onder verdoving de kiezen en tanden af, die worden voorzien van een kroon. Daarna worden er één of meerdere beet afdrukken gemaakt van de hele kaak en van de plaats waar de kronen moeten komen. Aan de hand van deze beetafdrukken worden de kroon of kronen gemaakt. De tandarts van SB Tandartsen plaatst tijdelijk een nood kroon op uw tanden of kiezen. Hiermee kunt u gewoon eten maar deze nood voorziening is niet zo sterk als uw eigen tanden of blijvende kronen.

De vervolgbehandeling voor het plaatsen van kronen

De tandtechnieker maakt de kroon of kronen in de tandartspraktijk van SB Tandartsen. Bij de volgende afspraak worden de noodkronen uit uw mond gehaald en de nieuwe blijvende kronen geplaatst. De tandarts controleert zorgvuldig of de kroon of kronen goed geplaatst zijn. Het is belangrijk om de kronen de eerste 24 uur niet maximaal te belasten maar u kunt wel gewoon eten, drinken én poetsen. De kronen gaan in principe jaren mee maar moet wel goed worden gepoetst. Ook kronen zijn namelijk gevoelig voor tandbederf.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.