fbpx

Kronen

Een behandeling voor een kroon is een ingewikkelde procedure. Bij SB Tandartsen plaatsen wij, geheel zelfstandig, kronen en bruggen. Dit doen we in onze eigen tandartspraktijken. Deze vindt u in Den Haag aan De La Reyweg en in Berkel en Rodenrijs aan de Noordeindseweg. Bij het plaatsen van een kroon is het noodzakelijk dat u meerdere keren bij de tandarts terug komt.

Kronen of een kroon, wat zijn dat 

Een kroon is een kapje van metaal of porselein, eigenlijk dus een kunsttand of kies. Dit kapje past precies over uw eigen afgeslepen tand of kies en wordt bij plaatsing op uw eigen tand of kies vastgelijmd. De kroon zorgt ervoor dat uw tand of kies er weer precies zo uit ziet als voorheen. Met een kroon kunt u dan ook weer gewoon eten en kauwen. De kroon krijgt de zoveel mogelijk dezelfde kleur als uw eigen tanden en kiezen. De behandelkosten voor een kroon worden vooraf  met u besproken.

Kronen Rijswijk, Kronen Lansingerland, Kroon Pijnacker, Kroon Zoetermeer

Wanneer is een kroon nodig?

Wanneer een tand of kies afbreekt, de tand of kies heel vaak is gevuld, of wanneer de tand of kies geen houvast meer heeft voor de vulling, dan kan er een kroon worden gemaakt. Hiermee wordt de eigen tand of kies voor een deel behouden.

Hoe wordt er een kroon geplaatst?

Zoals gezegd is een kroon bedoeld als vervanging voor uw eigen tand of kies. Om de oorspronkelijke vorm en functie zo goed mogelijk te benaderen moet u meerdere keren bij de tandarts terug komen. Bij de eerste afspraak wordt in de tandartspraktijk van SB Tandartsen, onder verdoving, de tand of kies zover afgeslepen dat er ruimte ontstaat om de kroon te kunnen plaatsen. Daarna maakt de tandarts een afdruk van dat gedeelte van de kaak waar de tand of kies zich bevindt. Er volgt een beet registratie om de hoogte van de kroon en de vorm van de tand of kies goed te kunnen bepalen. Samen met u wordt de juiste kleur voor de kroon bepaald. Er wordt tijdelijk een noodkroon geplaatst. Wanneer uw kroon klaar is komt u terug bij de tandarts waar de noodkroon wordt verwijderd en uw eigen nieuwe kroon geplaatst.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.