fbpx

Kroon Bergschenhoek

Kroon Bergschenhoek; Woont u in Bergschenhoek en heeft u problemen met uw gebit en daardoor misschien een kroon nodig? De Tandartsen van SB Tandartsen helpen u graag. Wij hebben twee tandartspraktijken in de buurt van Bergschenhoek. Eén tandartspraktijk vindt u in Den Haag aan de La Reyweg. Dichterbij vindt u Tandartspraktijk Lansingerland, aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Kroon Bergschenhoek, Wat is een kroon en wanneer wordt een kroon geadviseerd?

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat de tandarts over een tand of kies plaatst. De kleur van de kroon wordt aangepast aan de kleur van uw eigen gebit. Hierdoor is (bijna) niet zichtbaar dat er een kroon is geplaatst. De kroon wordt vastgezet met speciale lijm en gaat jaren mee. Een kroon is nodig als een tand of kies is afgebroken. Ook als de tand of kies zo onderhevig is aan tandbederf waardoor een vulling niet meer geplaatst kan worden, kan gekozen worden voor een kroon.

Brug Zoetermeer, Kroon en kronen, kroon bergschenhoek

Hoe gaat het plaatsen van een kroon?

Vóór het plaatsen van een kroon komt u eerst voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we foto’s van uw gebit. Aan de hand van deze foto’s maakt de tandarts een behandelplan. Met het behandelplan bespreken we met u de behandelingen en de kosten. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan volgt de eerste afspraak. Tijdens deze afspraak behandelt de tandarts uw tand of kies. De tand of kies moet schoongemaakt worden zodat tandbederf geen kans meer krijgt. Daarna wordt deze afgeslepen zodat de kroon over de tand of kies past. Er wordt een noodkroon geplaatst.

Noodkroon eruit, nieuwe kroon erin

Uw kroon wordt nu gemaakt door de tandtechnieker van SB Tandartsen. Wanneer uw kroon klaar is komt u weer naar de tandartspraktijk. De noodkroon gaat er dan uit en uw eigen kroon gaat erin. De tandarts controleert of de kroon goed stevig zit en op de juiste plaats. In principe is de laatste behandeling voor het plaatsen van de kroon.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.