fbpx

Kroon Berkel en Rodenrijs

Kroon Berkel en Rodenrijs; SB Tandartsen heeft twee tandartspraktijken waar een kroon gemaakt en geplaatst kan worden. Eén tandartspraktijk vindt u in Den Haag en de tweede tandartspraktijk ligt aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Kroon Berkel en Rodenrijs; Wanneer is het plaatsen van een kroon nodig?

Een tandarts adviseert het plaatsen van een kroon. Een kroon is vaak nodig wanneer uw tand of kies: is afgebroken, vaak is gevuld, erg verkleurd is of slecht gevormd is. Met een kroon wordt het restant van de tand of kies bedekt. Hierdoor ziet uw gebit er weer mooi uit. U kunt met een kroon gewoon eten en drinken.

Brug Den Haag, Kronen Pijnacker, Kronen Zoetermeer, Kroon Lansingerland, Kroon Berkel en Rodenrijs

Hoe gaat het plaatsen van een kroon?

Wanneer uw tand of kies is afgebroken of wanneer er zo’n grote vulling in uw tand of kies moet dat deze geen hou vast meer heeft dan kan de tandarts adviseren om een kroon te plaatsen. Bij een eerste contact, een controle of een intake gesprek, wordt allereerst een of meerdere foto’s gemaakt van dat deel waar de tand of kies zit. Aan de hand van de foto’s wordt een behandelplan opgesteld. Hierbij worden ook de kosten besproken. Als u akkoord gaat met het behandelplan worden de vervolg afspraken gemaakt.

De daadwerkelijke behandeling voor het plaatsen van een kroon

Bij de tweede afspraak begint de eigenlijke behandeling. Allereerst wordt de tand of kies, onder verdoving, afgeslepen zodat de kroon makkelijk over de kies past. Dan wordt er een beetafdruk van dat deel van uw gebit gemaakt waar de kroon moet komen. De tandarts plaatst tijdens deze behandeling een nood kroon op de tand of kies. De kleur van de kroon wordt vastgesteld. Dit doet de tandarts samen met u aan de hand van de kleur van uw tanden en een kleurenmonster. Nu gaat de tandtechnieker van SB Tandartsen aan het werk met het maken van de kroon. Wanneer deze klaar is komt u weer bij de tandarts. Tijdens deze afspraak wordt de nood kroon verwijderd en de nieuwe kroon geplaatst.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.