fbpx

Kroon Bleiswijk

Kroon Bleiswijk; In Lansingerland vindt u Tandartspraktijk Lansingerland waar u terecht kunt voor het maken en plaatsen van een kroon. Wij werken met een behandelplan waarin behandelingen en kosten worden beschreven.

Kroon Bleiswijk; Tandartspraktijk Lansingerland vindt u in Berkel en Rodenrijs.

Wanneer u in Bleiswijk woont kunt u voor een kroon altijd terecht bij tandartspraktijk Lansingerland van SB Tandartsen. Tandartspraktijk Lansingerland is gelegen aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Het team van SB Tandartsen bestaat uit een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Wanneer u bij ons in de praktijk komt voor advies over een kroon zullen wij altijd eerst een intakegesprek met u hebben. Tijdens dit intake gesprek nemen wij foto’s van kaak, tanden en kiezen. Aan de hand van deze foto’s stelt de tandarts een behandelplan op. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan worden er vervolg afspraken gemaakt.

Brug Berkel en Rodenrijs, kroon bleiswijk

Een kroon laten plaatsen; hoe nu verder?

Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan maken we een vervolg afspraak. Bij deze afspraak wordt de tand of kies waar de kroon op komt, onder verdoving, door de tandarts afgeslepen. Op de afgeslepen tand of kies komt een noodkroon. Deze is niet zo sterk als de echte kroon maar u kunt er uitstekend mee eten. Samen met u en eventueel de tandtechnieker bepaald de tandarts de kleur voor de kroon. Daarna wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor het plaatsen van de kroon.

Laatste afspraak zorgt voor een keurig gebit

Tijdens de laatste afspraak verwijderd de tandarts de noodkroon. De nieuwe kroon is gemaakt van porselein die (zo goed als) dezelfde kleur heeft als uw eigen gebit. Hierdoor is de kroon niet van uw echte tanden te onderscheiden. De definitieve kroon wordt met tandheelkundige lijm vastgeplakt. Het kan zijn dat de tand of kies na het plaatsen van de kroon wat gevoelig is maar dat trekt snel weg.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.