fbpx

Kroon Den Haag

Kroon Den Haag; Wanneer u een kroon nodig heeft kunt u terecht bij de tandartspraktijken van SB Tandartsen in Berkel en Rodendrijs én Den Haag.

Kroon Den Haag: SB Tandartsen heeft alle techniek in huis

Wanneer u een kroon nodig heeft of denkt dat u een kroon nodig heeft, neem dan eens vrijblijvend contact op met SB Tandartsen. De tandartspraktijken van SB Tandartsen vindt u in Berkel en Rodenrijs aan de Noordeindseweg en aan De La Reyweg in Den Haag. SB Tandartsen heeft in deze twee tandartspraktijken een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Wij maken en plaatsen een kroon bij ons in onze eigen tandartspraktijk. De tandarts herstelt met behulp van een kroon de functie van een beschadigde tand of kies. Er is een tandtechnieker aanwezig in de tandartspraktijken die de kroon vervaardigt.

Brug Bergschenhoek, Brug Bleiswijk, Kroon Rijswijk, Kroon Den Haag

Hoe verloopt de behandeling bij het plaatsen van een kroon

Allereerst vindt er een controle of intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden er geen behandeling uitgevoerd. Er worden wel foto’s gemaakt van uw kaak en tanden en kiezen. Aan de hand van deze foto’s wordt er een behandelplan opgesteld door de tandarts. In dit behandelplan worden de werkzaamheden beschreven en de kosten hiervan aangegeven. Het hangt van uw eigen zorgverzekering af wat er wordt vergoed en u kunt deze vergoeding aan de hand van het behandelplan navragen. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan starten de behandelingen.

Een kroon plaatsen

Bij de tweede afspraak slijpt de tandarts onder verdoving de kies of tand af. Op de afgeslepen tand of kies wordt een noodkroon geplaatst. De tandtechnieker van SB Tandartsen gaat nu de kroon maken en dit duurt een paar dagen. Wanneer de kroon klaar is komt u terug bij de tandarts die de noodkroon dan verwijdert. Daarna wordt de nieuwe kroon geplaatst. Hierna controleert de tandarts of de kroon niet te hoog of te laag zit. Als alles goed is mag u naar huis met een kroon die uw gebit weer compleet maakt.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.