Kronen

Met behulp van een kroon wordt bij SB Tandartsen de functie van een beschadigde tand of kies op duurzame manier herstelt. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan een gewone vulling. Het is belangrijk om de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk te benaderen. Bij SB Tandartsen werken we helemaal zelfstandig aan kronen en bruggen.

Wanneer kan een kroon nodig zijn?

Bij SB Tandartsen dient een kroon de functie van een beschadigde tand of kies te herstellen op duurzame manier.
Wanneer er is onvoldoende houvast voor een vulling, of door tandbederf een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan is het plaatsen van een kroon zeer raadzaam. Om breuk van een tand of kies te voorkomen bij een grote vulling en/of wortelkanaalbehandeling is het plaatsen van een kroon zeer raadzaam om de functionele als het esthetische aspect van uw gebit te behouden.

De behandeling voor kroon bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen de behandeling van een kroon verloopt in stappen. Hiervoor zijn meerdere bezoeken aan uw vaste tandarts bij SB Tandartsen nodig. De kroon wordt niet direct in uw mond gemaakt.
Tijdens de eerste afspraak wordt een deel van de tand of kies afgeslepen totdat er genoeg ruimte is om een kroon te maken. Tijdens de behandeling zal de tandarts u vaak plaatselijk verdoven. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw hele kaak of het gedeelte waarin zich de afgeslepen kies bevindt. Samen met uw tandarts en de tandtechnieker bij SB Tandartsen wordt de geschikte kleur bepaalt. Hierna met de beetregistratie bepaalt de tandarts hoe de tanden en kiezen van uw onder- en bovenkaak op elkaar passen. Dit is noodzakelijk om de hoogte van de kroon en de vorm van het kauw-/snijvlak te kunnen bepalen.

Intake en de kosten voor kroon bij SB Tandartsen

Tijdens periodieke controle of het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. De tandarts beoordeelt dan tijdens de intake uw foto´s en zal dan met u een behandelplan voor plaatsen van kroon – kronen opstellen. Tijdens deze intake worden de behandelkosten met u doorgesproken. Er wordt tijdens deze intake geen behandeling uitgevoerd. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolg afspraak voor de behandeling. Bij SB Tandartsen werken we volgens de vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed.

Wilt u meer weten over tandarts behandeling voor kroon – kronen bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.