fbpx

Kroon en kronen

Met behulp van een kroon wordt bij SB Tandartsen de functie van een beschadigde tand of kies op een duurzame manier herstelt. De behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan de behandeling voor een gewone vulling. Het is daarbij belangrijk om de oorspronkelijke vorm en functie van de tand of kies zoveel mogelijk te benaderen. Bij SB Tandartsen kunnen wij kronen en bruggen geheel zelfstandig maken en plaatsen.

Wanneer kan een kroon en kronen nodig zijn?

Het plaatsen van een kroon of kronen is zeer raadzaam ingeval dat:

Wanneer er onvoldoende houvast is voor een vulling.

Door tandbederf een groot deel van de tand of kies verloren is gegaan.

Om breuk van een tand of kies te voorkomen of bij een grote vulling en/of wortelkanaalbehandeling.

Om zowel de functionele als het esthetische aspect van het gebit te behouden.

Kroon Sb Tandartsen Den Haag

De behandeling voor een kroon bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen verloopt de behandeling van een kroon in een aantal stappen. Hiervoor zijn meerdere bezoeken aan uw vaste tandarts bij SB Tandartsen nodig. De kroon wordt namelijk niet direct in uw mond gemaakt. Tijdens de eerste afspraak wordt een deel van de tand of kies onder verdoving afgeslepen zodat er genoeg ruimte is om een kroon te plaatsen. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw gehele kaak of het gedeelte waarin zich de afgeslepen kies bevindt. Met de beetregistratie bepaald de tandarts hoe de tanden en kiezen op elkaar passen. Dit is noodzakelijk om de hoogte van de kroon en de vorm van het kauw-/snijvlak te kunnen bepalen. U kiest daarna samen met uw tandarts en de tandtechnieker van SB Tandartsen de geschikte kleur voor de kroon.

Intake en de kosten voor een kroon bij SB Tandartsen

Tijdens een periodieke controle of het eerste gesprek (intake) worden er foto´s van het gebit gemaakt. De tandarts beoordeelt de foto´s en zal dan samen met u een behandelplan opstellen voor het plaatsen van één of meerdere kronen.  Tijdens deze intake vinden er verder geen behandelingen plaats. Wel worden de behandelkosten met u besproken. Als u akkoord gaat met het behandelplan, worden de vervolgafspraken gemaakt. Bij SB Tandartsen werken we volgens de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van het type verzekering dat u heeft worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Wilt u meer weten over het plaatsen van één of meerdere kronen door tandartspraktijk SB Tandartsen? Of heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.

Uw behandelende tandartsen 

Tandarts Mw. S. Baghbani SB Tandartsen in Berkel en Rodenrijs - SB Tandartsen in Den Haag
SB Tandartsen - Tandarts Den Haag