fbpx

Kroon Lansingerland

Kroon Lansingerland: Tandartspraktijk Lansingerland aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs heeft een gespecialiseerd team tandartsen die u kunnen helpen bij het maken en plaatsen van een kroon.

Kroon Lansingerland; wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van porselein dat op maat wordt gevormd en dan wordt gebakken. Dit kapje wordt over uw tand of kies geplaatst. Wanneer is het plaatsen van een kroon nodig? Een kroon wordt vaak geplaatst wanneer:

  • een tand of kies is afgebroken;
  • een tand of kies misvormd is;
  • een vulling zo groot wordt dat deze geen houvast meer heeft.
Brug Den Haag, Kronen Pijnacker, Kronen Zoetermeer, Kroon Lansingerland, Kroon Berkel en Rodenrijs

Een kroon nodig? Eerst een intakegesprek (periodieke controle)

Eerst wordt er bekeken of er een kroon nodig is en of deze geplaatst kan worden. Dat gebeurt bij SB Tandartsen in één van de twee tandartspraktijken. Deze tandartspraktijken vindt u in Den Haag aan De La Reyweg en in Berkel en Rodenrijs (praktijk Lansingerland) aan de Noordeindseweg. Bij een intakegesprek of periodieke controle wordt vastgesteld of er een kroon nodig is en of deze geplaatst kan worden. Er worden bij deze afspraak geen behandelingen uitgevoerd maar wel foto’s gemaakt. Aan de hand van deze foto’s stelt de tandarts een behandelplan op. Zo weet u precies wat er gaat gebeuren en wat de kosten hiervan zijn. U kunt met dit behandelplan navragen bij uw zorgverzekering wat de vergoeding is van de behandeling.

Tweede en vervolgafspraak voor het plaatsen van een kroon

Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan, maken we de eerste afspraak. De tandarts behandelt tijdens deze afspraak uw tand of kies. Al het tandbederf wordt verwijdert en de tand of kies wordt afgeslepen zodat de kroon er straks op past. Er wordt een beetafdruk gemaakt. Aan de hand van deze beetafdruk maakt de tandtechnieker van SB Tandartsen de tand of kies. Voor uw eigen kroon bepaalt u samen met de tandarts de kleur. U krijgt een tijdelijke noodkroon. Tijdens de tweede afspraak verwijdert de tandarts de noodkroon en plaatst uw eigen kroon, controleert of deze stevig en goed op zijn plaats zit en dan is de behandeling van de kroon klaar.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.