fbpx

Kroon Zoetermeer

Kroon Zoetermeer: SB Tandartsen heeft twee tandartspraktijken dicht in de buurt van Zoetermeer. In deze praktijken plaatsen we vaak een kroon. In onze tandartspraktijken maken we die kroon ook! De tandartspraktijken van SB Tandartsen vindt u in De La Reystraat in Den Haag en aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Kroon Zoetermeer; Waarom een kroon laten plaatsen en wat als we het niet doen?

Een kroon kan nodig zijn wanneer een tand of kies is gebroken. Ook wanneer er tandbederf is en de vulling zo groot wordt dat deze geen houvast meer heeft zal er mogelijk ook een kroon worden geplaatst. Een grote vulling blijft niet zitten en de tand of kies zal, wanneer er geen kroon geplaatst wordt, getrokken moeten worden. Dat geldt ook voor een afgebroken tand of kies. Hierdoor valt er een gat in uw gebit waardoor tanden en kiezen scheef komen te staan en doorgroeien.

Kronen Rijswijk, Kronen Lansingerland, Kroon Pijnacker, Kroon Zoetermeer

Kosten voor een behandeling bij het plaatsen van een kroon

Bij SB Tandartsen vindt er eerst een intake gesprek plaats. Wij nemen dan ook foto’s van het gebit. Aan de hand van deze foto’s wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken. U kunt met dit behandelplan ook nagaan welke kosten voor uw eigen rekening komen en wat er wordt vergoed door uw zorgverzekering. SB Tandartsen werkt volgens een vast tarief dat is bepaald en vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Wij sturen uw rekening door naar uw zorgverzekering. U ontvangt een rekening van Famed, Netpoint of uw verzekeraar met de kosten die de zorgverzekeraar niet heeft vergoed.

Het plaatsen van een kroon

Eerst wordt de tand of kies behandelt tegen tandbederf. Daarna wordt de tand of kies afgeslepen zodat de kroon erover past. Er wordt een afdruk van uw gebit gemaakt. Hiermee wordt de kroon gemaakt. U krijgt tijdelijk een noodkroon. Wanneer uw eigen kroon klaar is, gaat de noodkroon eruit. De tandarts lijmt uw eigen kroon vast en controleert of alles stevig vast en goed op zijn plaats zit.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.