fbpx

Kroon

Een kroon is eigenlijk een kapje dat over een tand of kies wordt geschoven. Dit kapje is van metaalvrij porselein en kan in principe geplaatst worden over alle tanden of kiezen. De tandarts van SB Tandartsen herstelt de functie van de beschadigde tand of kies door middel van een kroon. SB Tandartsen is in staat om deze zelf te maken en te plaatsen.

Wanneer is een kroon nodig?

Wanneer uw eigen tand of kies is afgebroken of een vulling zo groot wordt dat er geen houvast meer is in de tand of kies, is het plaatsen van een kroon een optie. Soms is een tand of kies zover aangetast door tandbederf dat er gekozen wordt om over deze tand of kies een kroon te plaatsen.

Brug Den Haag, Kronen Pijnacker, Kronen Zoetermeer, Kroon Lansingerland, Kroon Berkel en Rodenrijs

De behandeling

Bij SB Tandartsen wordt een kroon altijd door de eigen tandarts gezet. Dit gebeurt dan ook in de tandartspraktijk van SB Tandartsen. Omdat dit een wat moeilijkere behandeling is zijn er meerdere afspraken nodig. De eerste keer dat u bij SB Tandartsen komt zal er een foto worden gemaakt van het gebit. Aan de hand hiervan wordt er een behandelplan opgesteld en worden de behandelkosten met u besproken. Tijdens de tweede afspraak wordt de tand of kies onder verdoving, afgeslepen zodat de kroon tussen de andere tanden of kiezen past. Op deze afgeslepen tand of kies wordt een nood kroon geplaatst. Samen met u bepaald de tandarts de kleur van uw nieuwe kroon. Bij de derde afspraak wordt de noodkroon verwijderd en uw eigen, nieuwe, kroon geplaatst.

Intake en kosten voor het plaatsen 

Er vind altijd een eerste intake gesprek, of periodieke controle plaats. Tijdens deze controle of het intake gesprek worden foto’s genomen van het gebit. Aan de hand van deze foto’s wordt er een behandelplan opgesteld. De behandelkosten worden met u besproken. Wanneer u akkoord gaat met dit behandelplan maken we een vervolg afspraak. SB Tandartsen werken volgens vaste tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De vergoeding van deze kosten zijn afhankelijk van uw eigen zorgverzekering. U kunt het behandelplan dan ook het beste doorsturen naar uw verzekering wanneer u precies wilt weten wat er vergoed wordt.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.