fbpx

Periodieke controle

Een periodieke tandartscontrole is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit. Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dat het belangrijk is dat u twee keer per jaar uw gebit laat controleren door uw tandarts bij SB Tandartsen. Volg het advies van uw tandarts op voor een optimale mondhygiëne en het behoud van uw gebit.

Periodieke tandartscontrole en preventie bij SB Tandartsen

Bij elk bezoek aan onze tandartspraktijk wordt door de tandarts een gebitscontrole uitgevoerd. Zo’n gebitscontrole is belangrijk voor optimale mondzorg. Bij een halfjaarlijkse gebitscontrole controleert de tandarts uw tanden en kiezen op gaatjes, tandsteen, zwakke plekken en aanslag. Vervolgens wordt preventief tandsteen en aanslag door onze paro-preventieassistente of mondhygiëniste verwijderd. Bij SB Tandartsen wordt dit VP (Verzorging en Preventie) genoemd.

Wat is Verzorging en Preventie (VP)?

De Verzorging en Preventie wordt door een paro-preventieassistente of mondhygiëniste van SB Tandartsen uitgevoerd als u bij ons voor de halfjaarlijkse controle komt. Tijdens de VP behandeling bij kinderen en volwassenen wordt aandacht besteed aan eet en drinkgewoontes en de status van het tandvlees. U krijgt daarbij uitleg (poetsinstructie) hoe u een frisse en schone mond kunt behouden. Na een VP behandeling is uw gebit en mond helemaal glad en schoon.

Kinderpreventie en kindertandheelkunde bij SB Tandartsen

Een goed melkgebit ligt aan de basis van een gezond en blijvend gebit. Een bezoek aan de tandarts voor een controle is daarom aan te raden vanaf 2 jaar. De laatste jaren merken wij, als tandartsen in Nederland, dat de gezondheid van kindergebitten achteruit gaat. Het aantal gaatjes in melktanden neemt toe. Helaas krijgen we regelmatig terugkoppeling van ziekenhuizen dat alle melktanden vanwege infecties en ontstekingen onder narcose getrokken zijn. Dit om verdere problemen zoals hart- en vaatziekten te voorkomen. Vanwege deze redenen hebben we bij SB Tandartsen besloten om meer aan preventie en voorlichting te gaan geven. Dit doen wij bij onze jonge patiënten naast de reguliere preventie.

Wist u dat een bezoek aan de tandarts voor kinderen is opgenomen in de basisverzekering en tot 18 jaar gratis is? Het eigen risico is hierop niet van toepassing. U kunt dus zonder extra tandartsverzekering met uw kind bij de tandarts terecht. Ook als u zelf niet naar de tandarts gaat.

Wilt u meer weten over kindertandheelkunde en wat kinderpreventie bij SB Tandartsen precies inhoudt? klik hier

De behandelkosten voor gebitscontrole en preventie

Bij SB Tandartsen werken we volgens vaste tarieven die zijn vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze kosten worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type tandartsverzekering) vergoed. 

Als de behandelkosten boven 150 euro uitkomen, wordt er een behandelplan opgesteld en met u besproken. U krijgt een volledig overzicht van de vergoedingen vanuit uw tandartsverzekering en van uw eigen bijdrage. Als u met dit behandelplan akkoord gaat, maken we een vervolgafspraak.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.