fbpx

Porselein facing

porselein facing: een schildje van porselein in dezelfde kleur als de kleur van uw eigen tanden dat de tandarts van SB Tandartsen over uw eigen tand plakt.

Porselein facing: wat is een porselein facing?

Een porselein facing is een laagje óf een schildje van porselein. De tandarts kan een laagje tandkleurig vulmateriaal of een schildje van porselein plakken. Een facing wordt meestal van porselein gemaakt maar er kan ook composiet worden gebruikt. Roken, koffie, thee en wijn geven snel verkleuring daarom wordt vaker de facing van porselein aangebracht. Deze is minder gevoelig voor aanslag op het oppervlak en voldoet daardoor beter voor de patiënt.

Porselein facing, Kronen Bergschenhoek, Kronen Bleiswijk, Kronen Den Haag, Kronen Berkel en Rodenrijs, sb tandartsen den haag

Wanneer wordt een facing geplaatst en hoelang blijft deze zitten?

Een facing wordt geplaatst door de tandarts om de vorm of de kleur van de tand veranderen. Door middel van een facing kunnen spleetjes tussen de tanden worden opgevuld. Vaak worden afgebroken tanden gerepareerd door middel van een facing. Ook worden facings gebruikt voor het maskeren van scheve tanden of bruine tanden. Een facing blijft tussen de vijf en tien jaar zitten. Soms ook langer. Door tanden knarsen of nagels bijten kan de facing sneller slijten. De tandarts kan de beschadigde of gesleten facing altijd vervangen.

De behandeling voor het plaatsen van een facing bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen verloopt de behandeling voor het aanbrengen van een facing in twee (eigenlijk drie) stappen. De facing moet namelijk worden gemaakt. Dat gebeurt in ons tandtechnisch laboratorium door onze tandtechnieker. Bij de eerste afspraak wordt de kleur van de facing bepaald. Omdat de facing van porselein minimaal een halve millimeter dik is, slijpt de tandarts wat glazuur van de tand of kies waar de facing op wordt geplaatst. Dan wordt er een beetafdruk gemaakt. De tandtechnieker maakt aan de hand van de beetafdruk en de kleurbepaling de facing in de gewenste vorm. Tijdens de tweede afspraak bij onze tandartspraktijk brengt de tandarts de facing aan. Eerst wordt uw tand behandelt met een soort zuur en daarna wordt een hechtlaag aangebracht. Op deze hechtlaag plakt de tandarts de facing

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.