fbpx

Porseleinen facing

Porseleinen facing; het repareren van een kapotte tand of kies gebeurt bij SB Tandartsen soms door middel van een porseleinen facing.

Porseleinen facing, wat is een facing

Een porseleinen facing is een schildje dat over een tand of kies wordt geplakt. Dit gebeurt door de tandarts om daarmee de tand of kies te repareren. De tandarts kan door middel van een facing ook een bruin verkleurde tand of kies maskeren. Een porseleinen facing moet worden gemaakt. Bij SB Tandartsen wordt dit gedaan door onze tandtechnieker in ons eigen tandtechnisch laboratorium. Voor het laten maken en plaatsen van een facing bezoekt u alleen de tandartspraktijk van SB Tandartsen.

Porseleinen facing, Tandarts Berkel en Rodenrijs

SB Tandartsen kan een facing maken én plaatsen

Bij SB Tandartsen kunt u terecht voor het maken én plaatsen van een porseleinen facing. Hiervoor maakt u eerst een intake afspraak. Patiënten van SB Tandartsen kunnen dit bespreken tijdens een periodieke controleafspraak. Tijdens deze afspraak controleert de tandarts uw gebit en worden indien nodig foto’s van h et gebit gemaakt. De tandarts stelt daarna samen met u een behandelplan op en bespreekt met u de kosten van de behandeling. U kunt dit daarna zelf bespreken met uw zorgverzekeraar die u kan vertellen wat de vergoeding voor deze behandeling is. Zo weet u precies wat u zelf moet bijbetalen. SB Tandartsen werkt met tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Hoe verloopt de behandeling voor het plaatsen van een facing?

Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan komt u voor een vervolgafspraak opnieuw naar de praktijk van SB Tandartsen. Als eerste slijpt de tandarts van de tand of kies waarop de facing komt, een laagje glazuur af. Dan maakt hij een beetafdruk en de kleur van de facing wordt door u beide bepaald. De tandtechnieker gaat aan de slag met deze afdruk en vervaardigt een schildje in de gewenste vorm en kleur. Daar heeft hij even tijd voor nodig en daarom maken we een tweede vervolgafspraak. Wanneer de facing klaar is komt u opnieuw naar de praktijk van SB Tandartsen. De tand of kies wordt met een soort zuur behandelt. Dit zorgt ervoor dat de hechtlaag die de tandarts vervolgens op uw tand of kies aanbrengt beter blijft zitten. Tenslotte plakt de tandarts de facing op de hechtlaag.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.