fbpx

Tandarts voor angstige kinderen Bergschenhoek

Tandarts voor angstige kinderen Bergschenhoek: SB Tandartsen heeft twee kindvriendelijke tandartspraktijken. Een vindt u dicht bij Bergschenhoek in Berkel en Rodenrijs; Tandartspraktijk Lansingerland. De tweede tandartspraktijk van SB Tandartsen is gevestigd in Den Haag.

Tandarts voor angstige kinderen Bergschenhoek

Tandartspraktijk Lansingerland werkt met een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Een van de tandartsen, mevrouw Baghbani is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Naast deze specialisatie heeft zij zich tevens verdiept in het behandelen van angstige patiënten. Vooral kinderen die angstig zijn hebben haar interesse. Wanneer een kind (of volwassene) extreem angstig is hebben de tandartspraktijken van SB Tandartsen de mogelijkheid om de behandeling onder algehele narcose uit te voeren. De tandarts wordt in dat geval altijd bijgestaan door een anesthesioloog met ondersteuning van een anesthesiemedewerker.

Tandarts voor angstige kinderen Zoetermeer, Tandarts voor angstige kinderen Bergschenhoek, Tandarts voor angstige kinderen Bleiswijk, tandarts zoetermeer

Tandheelkundige zorg aan angstige kinderen

Voor (angstige) kinderen nemen we bij SB Tandartsen uitgebreid de tijd. We doen er dan ook alles aan om een kind op zijn gemak te stellen. Dat betekent dat er bij de eerste afspraak geen behandeling plaatsvindt. Tijdens deze afspraak maken we kennis en leggen in kindvriendelijke taal uit wat we gaan doen. We laten het kind kennismaken met de tandartsstoel en de instrumenten. Zo leert het de praktijk, de tandarts en de assistenten kennen. We proberen in de mond te kijken met een spiegeltje en indien nodig maken we röntgenfoto’s. Aan de hand van de uitslag van de foto’s en wat we hebben gezien in de mond stellen we samen met u en uw kind een behandeling op. Voor (extreem) angstige kinderen kan dat ook een langer gewenningstraject zijn of een behandeling onder algehele narcose.

Een tandheelkundige behandeling bij een (extreem) angstig kind

Wanneer het kind eraan toe is om de behandeling te ondergaan starten we met behandelen. Het kind wordt extra begeleidt door een tandartsassistente. De tandarts doet de behandeling samen met een tweede tandartsassistente. Zo wordt het kind goed in de gaten gehouden en proberen we er samen voor te zorgen dat de behandeling zo vlug en pijnloos mogelijk wordt gedaan.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.