fbpx

Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland

Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland; Tandartspraktijk Lansingerland vindt u aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland

In Berkel en Rodenrijs is één van de twee kindvriendelijke tandartspraktijken van SB Tandartsen gevestigd. De tweede tandartspraktijk ligt aan De La Reyweg in Den Haag. Een vast team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist zijn hier werkzaam. Een van de tandartsen, mevrouw Baghbani is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Zij verdiept zich al jaren in de omgang met angstige patiënten.

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk, Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland, Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker, Tandarts voor kinderen Bleiswijk,kindertandheelkunde rijswijk, kindertandarts bleiswijk, kindertandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts zoetermeer

Naar de tandarts met angstige kinderen

Angst voor de tandarts is heel normaal. Bijna de helft van alle volwassenen en meer dan 15 procent van alle kinderen zijn angstig voor de tandarts. Soms zelfs zo angstig dat zij niet naar de tandarts durven te gaan. Om de angst zo klein mogelijk te houden of zelfs helemaal te voorkomen, kunt u het beste uw kindje al zo jong mogelijk meenemen naar de tandartspraktijk. Zo leert het dat een bezoek aan de tandarts er gewoon bij hoort. Wanneer uw kindje eraan toe is mag het in de tandartsstoel en gaan we tandjes tellen. Zo ziet de kindertandarts direct of er problemen zijn of zullen komen bij het gebit.

Angstige kinderen kunnen leren omgaan met angst voor de tandarts

Is uw kind (erg) angstig? Het professionele team van SB Tandartsen zal allereerst proberen om uw kind minder last te laten hebben van deze angst. Tijdens de eerste afspraak (intake) wordt er geen behandeling uitgevoerd. Wij willen alleen u en uw kindje leren kennen. Wij nemen alle tijd om met behulp van een spiegeltje in de mond van uw kind te kijken en eventueel röntgenfoto’s te maken. Lukt dit niet bij de eerste afspraak dan plannen we gewoon een nieuwe afspraak, of meerdere indien nodig. Zo went uw kind langzaam aan de tandarts en alles wat daarbij hoort. Mocht het kind zo angstig zijn dat een behandeling niet gaat lukken dan kan er besloten worden om de behandeling onder algehele narcose te doen.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.