fbpx

Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker

Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker; SB tandartsen heeft twee kindvriendelijke tandartspraktijken zeer dicht in de buurt van Pijnacker. Een praktijk vindt u in Den Haag aan De La Reyweg en praktijk Lansingerland vindt u aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs

Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker

Een tandartsbezoek vindt niemand fijn. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 procent van de volwassenen angstig is voor de tandarts. Bij kinderen ligt dat gelukkig wat lager maar nog altijd is 15 procent angstig waarvan 6 procent extreem angstig. De angst kan op verschillende manieren zijn ontstaan. Een nare ervaring, een tandheelkundige ingreep of ouders die angstig zijn. Angst voor de tandarts kan nooit worden vermeden maar wel zo laag mogelijk worden gehouden.

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk, Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland, Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker, Tandarts voor kinderen Bleiswijk,kindertandheelkunde rijswijk, kindertandarts bleiswijk, kindertandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts zoetermeer

Angst voor de tandarts niet te voorkomen wel te verminderen

Om angst voor de tandarts zo laag mogelijk te houden is het verstandig om uw kind zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandartspraktijk. Wanneer u zelf op controle komt kunt u uw kind al heel jong meenemen. Zo leert uw kind al vroeg dat een bezoek aan de tandarts erbij hoort. Wanneer het kan mag uw kind plaatsnemen in de tandartsstoel en kennismaken met de instrumenten. Wij proberen dan ook in de mond te kijken en samen met uw kind “tandjes” te tellen. Zo kan de tandarts direct zien of er (in de toekomst) problemen kunnen ontstaan.

Angstige kinderen en toch een tandheelkundige behandeling nodig

Wanneer een angstig kind toch een behandeling moet ondergaan probeert de kindertandarts toch eerst uitgebreid kennis te maken met het kind. Er moeten foto’s genomen worden van het gebit en de tandarts kijkt met een spiegeltje in de mond. Bij de volgende afspraak wordt uw kind behandelt door de kindertandarts en twee tandartsassistentes. Lukt een behandeling niet op de “normale” manier dan kan de behandeling ook in onze tandartspraktijk onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.