fbpx

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk: een kindertandarts met veel ervaring in behandeling van angstige kinderen vindt u bij SB Tandartsen in een kindvriendelijke tandartspraktijk aan De La Reyweg in Den Haag.

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk

Zoals eerder gezegd werkt er een kindertandarts die veel ervaring heeft met angstige kinderen bij SB Tandartsen. Deze kindertandarts, mevrouw Baghbani, adviseert om uw kindje al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandartspraktijk. Zodra het mogelijk is mag uw kind in de tandartsstoel waar het kennismaakt met de tandarts en alles wat daarbij hoort. Natuurlijk hoeft een jong kind nog geen tandheelkundige behandeling te ondergaan. Maar door in de mond te kijken en tanden te tellen weet de tandarts precies of er problemen te verwachten zijn.

Tandarts voor angstige kinderen Rijswijk, Tandarts voor angstige kinderen Lansingerland, Tandarts voor angstige kinderen Pijnacker, Tandarts voor kinderen Bleiswijk,kindertandheelkunde rijswijk, kindertandarts bleiswijk, kindertandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts bergschenhoek, kinderen en tandarts zoetermeer

Angst voor de tandarts zoveel mogelijk zien te voorkomen

Angst voor de tandarts kan voor een groot deel worden voorkomen. Dit kan door uw kind al op zeer jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts en alles wat daarbij hoort. Zo probeert de tandarts samen met de rest van het team een vertrouwensband op te bouwen met het kind. Hoe vaker een kind bij de tandarts komt hoe vrijer het wordt. Daarnaast is preventie ook heel belangrijk. Het team van SB Tandartsen heeft een kinderpreventieprogramma. Hier is uw kind al op jonge leeftijd welkom. Tijdens het preventieprogramma wordt veel aandacht besteed aan poetsen en poetstechnieken. U als ouder bent hierbij onmisbaar. Hoe beter de mondzorg is hoe minder problemen er zullen ontstaan.

Als een behandeling toch noodzakelijk is bij angstige kinderen

Is het (angstige) kind al bekend bij de praktijk dan nog zullen we tijdens het eerste bezoek niet overgaan tot behandelen. Eerst gaan we uitleggen wat we gaan doen en hoe dat wordt gedaan. Dit leggen we uit in voor kinderen begrijpelijke taal. Pas als het kind precies begrijpt wat er gaat gebeuren zullen we overgaan tot behandelen. Is behandeling dan nog niet mogelijk dan kan dit ook onder algehele narcose gebeuren.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.