fbpx

Tandarts voor angstige kinderen Zoetermeer

Tandarts voor angstige kinderen Zoetermeer: SB Tandartsen heeft een kindertandarts die al jaren kinderen behandelt met angst voor de tandarts.

Tandarts voor angstige kinderen Zoetermeer

Zoals gezegd werkt er bij SB Tandartsen een kindertandarts die veel heeft gewerkt met angstige kinderen. De tandartspraktijken van SB Tandartsen vind u  in de buurt van Zoetermeer. Een tandartspraktijk is gelegen aan De La Reyweg in Den Haag en tandartspraktijk Lansingerland ligt aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Tandarts voor angstige kinderen Zoetermeer, Tandarts voor angstige kinderen Bergschenhoek, Tandarts voor angstige kinderen Bleiswijk, tandarts zoetermeer

Angstig bij kinderen zoveel mogelijk zien te voorkomen

Om angst bij kinderen zoveel mogelijk te voorkomen is het verstandig om uw kindje al op heel jonge leeftijd mee te nemen naar de praktijk. Dit kan wanneer u zelf een afspraak heeft. Bent u geen patiënt bij SB Tandartsen dan kunt u een kennismakingsafspraak maken voor uw kind. Tijdens deze afspraak behandelen wij uw kind niet. Uw kind mag tijdens uw controle afspraak of bij de kennismakingsafspraak in de tandartsstoel plaatsnemen. Wij kijken dan in de mond en tellen tandjes. De assistentes laten zien hoe de instrumenten werken en als het nodig is worden er röntgenfoto’s van het gebit gemaakt.

Een tandheelkundige behandeling bij angstige kinderen

Is een tandheelkundige behandeling noodzakelijk dan leggen wij in kinderlijke taal uit aan uw kind  wat er gedaan moet worden en hoe wij dat gaan doen. De tandarts voert de behandeling samen met twee assistentes uit. Uw kind wordt door een assistente begeleidt, de ander helpt de tandarts. Lukt het helemaal niet om een behandeling op “normale” wijze uit te voeren, dan kan er voor gekozen worden om deze behandeling onder algehele narcose te laten plaatsvinden. Hierbij zijn niet alleen de kindertandarts en twee assistentes aanwezig. Een anesthesioloog en de anesthesie medewerkers zijn ook aanwezig voor het toedienen van de narcose en om alles goed in de gaten te houden. Een behandeling onder algehele narcose kan gewoon in de tandartspraktijken van SB Tandartsen worden gedaan.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.