fbpx

Tandarts voor angstige kinderen

Tandarts voor angstige kinderen; SB Tandartsen heeft twee kindvriendelijke tandartspraktijken waar een kindertandarts werkzaam is die al heel veel jaren met angstige patiënten werkt.

Tandarts voor angstige kinderen

Meer dan 40 procent van de volwassenen zegt angstig te zijn voor een tandartsbezoek en zeker voor een tandarts behandeling. Bij kinderen ligt dit aantal gelukkig wat lager. Door uw kind al op zeer jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts worden kinderen minder angstig. Uw kind leert dan al op zeer jonge leeftijd dat een bezoek aan de tandarts “normaal” is. Tijdens zo’n bezoek mag, als dat al kan en het kind het wil, uw kind plaats nemen in de tandartsstoel. De kindertandarts probeert het liefst al zo vroeg mogelijk bij een kindje in de mond te kijken. Samen met uw kind kan het dan tandjes tellen. Hierbij ziet de kindertandarts gelijk of er mogelijk problemen te verwachten zijn.

Tandarts voor angstige kinderen, Tandarts voor bange kinderen Zoetermeer, Tandarts voor bange kinderen Bergschenhoek, Tandarts voor bange kinderen Berkel en Rodenrijs

Wat kunt u doen als uw kind (heel) erg angstig is voor de tandarts

Het belangrijkste wat u kunt doen is niet in de stress raken. Hiervoor wordt een kind vaak nog angstiger. Beloof daarnaast ook niet wat u (of de tandarts) niet waar kunnen maken. Zeg dus niet dat een behandeling geen pijn doet. Ook al weet u zeker dat het geen pijn zal doen. Zeker wanneer er een behandeling nodig is kan het nodig zijn dat uw kind bijvoorbeeld verdoofd moet worden. Wanneer u heeft gezegd dat het geen pijn doet en het kind toch pijn ervaart zal het in het vervolg nog meer angst hebben.

Als uw kind zeer angstig is en toch een behandeling moet ondergaan

Onze kindertandarts weet hoe zij een angstig kind moet benaderen. Maar wanneer het echt niet mogelijk is om uw kind op een “normale” manier te behandelen kan zij ervoor kiezen om de behandeling onder narcose uit te voeren.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.