fbpx

Tandarts voor bange kinderen Bleiswijk

Tandarts voor bange kinderen Bleiswijk; SB tandartsen is er voor alle kinderen. Het team van SB tandartsen heeft een kindertandarts die zich ook verdiept heeft in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts. Woont u in Bleiswijk en is uw kind bang voor de tandarts, neem dan eens contact op met tandartspraktijk Lansingerland. Wij weten hoe we moeten omgaan met patiënten die angst hebben voor de tandarts.

Tandarts voor bange kinderen Bleiswijk

Angst voor de tandarts is niets bijzonders. Angst ontstaat bijvoorbeeld omdat iemand een nare tandheelkundige ingreep heeft moeten ondergaan. Of omdat één van de ouders angst heeft voor de tandarts. Daarom vindt het team van SB Tandartsen het belangrijk om een kind zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met de tandarts. Dit kan al op zeer jonge leeftijd. Neem uw kind gewoon mee als u op controle komt. Het kind ziet wat u doet en wil dat graag nadoen. Niets moet, alles mag! In de stoel zitten en het blaas instrument (lucht of water) tegen hand of wang. Spelenderwijs proberen we alles uit.

Tandarts voor angstige kinderen Berkel en Rodenrijs, Tandarts voor bange kinderen Den Haag, Tandarts voor bange kinderen Lansingerland, Tandarts voor bange kinderen Pijnacker, Tandarts voor bange kinderen Bleiswijk

Halfjaarlijkse controle bij kinderen vanaf twee jaar is zeer belangrijk

Zeker wanneer uw kind angst heeft voor de tandarts is het belangrijk dat het regelmatig op bezoek komt bij de tandarts. Hoe vroeger, hoe beter is het gezegde. Maar wanneer uw kind vaker bij de tandarts komt kan er op speelse wijze controle worden uitgevoerd. Hierdoor kan de kindertandarts zien of er problemen zijn en met preventie kan veel worden voorkomen. Omdat de kindertandarts bij SB Tandartsen ook bekend is met angst bij kinderen weet zij precies hoe zij uw kind kan of moet benaderen.

Preventie is vanaf jongst af aan zeer belangrijk

Bij SB Tandartsen hebben we een preventie programma voor jonge kinderen. Wij geven tijdens het preventie programma poetsinstructie en geven advies over eet- en drinkgewoontes. Door deelname aan het preventieprogramma kan veel tandheelkundig leed worden voorkomen. Wanneer een kindergebit goed wordt onderhouden is een behandeling vaak niet nodig. Geen, of een kleine behandeling, levert minder angst op.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.