fbpx

Tandarts voor bange kinderen Zoetermeer

Tandarts voor bange kinderen Zoetermeer: SB Tandartsen heeft een tandarts die is gespecialiseerd in kindertandheelkunde en jarenlange ervaring heeft met het begeleiden van kinderen en volwassenen die bang zijn voor de tandarts.

Tandarts voor bange kinderen Zoetermeer

Het team van SB tandartsen heeft een vast samengesteld team van drie tandartsen, drie preventieassistenten, twee paro-preventieassistenten en een mondhygiënist. Dit team is werkzaam in twee tandartspraktijken in de buurt van Zoetermeer. Een tandartspraktijk is gevestigd aan De La Reyweg in Den Haag en tandartspraktijk Lansingerland vindt u aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Tandarts mevrouw Baghbani is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Zij heeft zich verdiept in patiënten met angst voor de tandarts en begeleid al jarenlange patiënten die bang zijn voor de tandarts. Angst voor de tandarts komt zowel bij volwassenen als bij kinderen zeer vaak voor. Angst kan ontstaan bij een nare ervaring zoals tand of kies trekken of vullen. Maar het kan ook zijn dat een van de ouders angstig is of dat een ouder kind bang is. Daarnaast zijn veel kinderen angstig voor iets dat onbekend is.

Tandarts voor angstige kinderen, Tandarts voor bange kinderen Zoetermeer, Tandarts voor bange kinderen Bergschenhoek, Tandarts voor bange kinderen Berkel en Rodenrijs

Voorkomen van angst is beter dan verhelpen

Mevrouw Baghbani probeert samen met het team van SB Tandartsen allereerst het kind gerust te stellen. Om zo min mogelijk angst te ontwikkelen is het zeer belangrijk dat uw kind al op jonge leeftijd kennismaakt met de tandarts en alles wat daar bij hoort. Wanneer u op controle komt breng dan uw kindje mee. Het ziet wat u doet en vaak willen kinderen dat nadoen. Zo mag het al op jonge leeftijd in de stoel en laten we uw kind kennismaken met alles wat daarbij hoort.

Veel kinderen zijn (al) bang voor de tandarts, maar SB Tandartsen kan helpen

Is uw kind al angstig voor de tandarts dan weet mevrouw Baghbani precies hoe zij uw kind kan en moet benaderen. Lukt een behandeling echt niet op de gewone manier en is deze echt nodig, dan kan worden overwogen om deze onder algehele narcose te laten uitvoeren.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.