fbpx

Tandarts voor bange kinderen

Tandarts voor bange kinderen, bij SB Tandartsen doen we er alles aan om angst voor de tandarts te vermijden.

Tandarts voor bange kinderen

Een tandarts bezoeken is voor veel mensen een angstige aangelegenheid. In Nederland zegt 40 procent van alle volwassenen bang te zijn voor de tandarts. Zeker 12 procent gaat niet naar de tandarts vanwege deze angst. Gelukkig ligt het aantal angstige patiënten bij kinderen lager. “Slechts” 15 procent van alle kinderen zegt bang te zijn voor de tandarts. Bij 6 procent van deze kinderen is de angst zo erg dat ze niet naar de tandarts willen.

Tandarts voor bange kinderen Rijswijk, Tandarts voor bange kinderen,Kindertandheelkunde, kindertandarts lansingerland, kinderen en tandarts den haag

Bij SB Tandartsen heeft de kindertandarts zich verdiept in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts

Kindertandheelkunde bij SB Tandartsen is maatwerk omdat geen kind hetzelfde is. Omdat de tandarts een kind niet alleen kan behandelen heeft zij de hulp van één of meerdere tandartsassistentes. Een tandartsassistente is er voor het kind. Zij begeleidt het kind en geeft het extra steun. De kindertandarts vertelt zelf zoveel mogelijk over wat zij gaat doen en hoe zij dit gaat doen. De tandarts en de assistente zorgen samen ervoor dat een behandeling zo stres loos én zo pijnloos mogelijk verloopt.

SB Tandartsen heeft een tandarts die kinderen begrijpt en in hun eigen taal aanspreekt

Omdat de tandarts van SB Tandartsen is gespecialiseerd in kindertandheelkunde weet zij precies hoe zij kinderen moet en kan benaderen. Op speelse wijze zal zij eerst proberen het vertrouwen van uw kind te winnen. Bij elke controle of behandeling vertelt de tandarts, in voor uw kind begrijpelijke taal, wat er gaat gebeuren.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.