fbpx

Tandarts voor kinderen Bergschenhoek

Tandarts voor kinderen Bergschenhoek; SB Tandartsen vindt u in de buurt van Bergschenhoek met twee tandartspraktijken en een vast team met een kindertandarts, twee gespecialiseerde tandartsen, drie preventieassistenten en een mondhygiënist. Een praktijk vindt u in Den Haag aan De La Reyweg en tandartspraktijk Lansingerland vindt u in Berkel en Rodenrijs aan de Noordeindseweg.

Tandarts voor kinderen Bergschenhoek, SB Tandartspraktijken dicht bij u in de buurt!

Tandarts voor kinderen Bergschenhoek; SB Tandartspraktijken dicht bij u in de buurt! Een “normale” tandarts is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de gezondheid van tanden én de rest van het gebit. Een kindertandarts heeft naast de opleiding voor tandarts ook een speciale opleiding gevolgd voor behandelingen aan het kindergebit. Het behandelen van (kleine) kinderen vergt een andere aanpak dan een behandeling bij een volwassene. Door de opleiding tot kindertandarts, kan de tandarts een betere inschatting maken van het gedrag van een kind tijdens een behandeling. De kindertandarts van SB tandartsen heeft naast deze opleiding zich ook jarenlange verdiept in behandeling van angstige patiënten.

tandarts voor kinderen lansingerland, Tandarts voor kinderen Bergschenhoek, kindertandheelkunde zoetermeer

SB Tandartsen heeft een gespecialiseerd team dat veel aandacht heeft voor kinderen

Zoals gezegd is er in de tandarts praktijken van SB Tandartsen altijd een kindertandarts aanwezig. Het team van SB tandartsen probeert vanaf het begin een vertrouwensband op te bouwen met het kind. Dit kan alleen met veel geduld en veel tijd. Dat is precies wat het team van SB tandartsen heeft: veel tijd en geduld met kleine kinderen. Van te voren legt de tandarts precies uit wat er gaat gebeuren en daarbij wordt de tandarts geholpen door één of twee assistentes die voornamelijk het kind bijstaan.

Vanaf welke leeftijd kan een kind kennismaken met de tandarts

Het is verstandig om uw kind al zo jong mogelijk mee te nemen naar de tandarts praktijk. Natuurlijk gaan we uw kind dan niet behandelen maar het ziet dat u plaatsneemt in de tandarts stoel en dat u dat “normaal” vindt (net als boodschappen doen of naar de dokter gaan). Wanneer u kind ook in de stoel wil zitten dan mag dat. We proberen dan bijvoorbeeld tandjes te tellen samen met uw kind. Vanaf twee jaar is het verstandig om twee maal per jaar een controle uit te laten voeren.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.