fbpx

Tandarts voor kinderen

SB tandartsen is de tandarts voor kinderen vanaf het moment dat er tandjes doorkomen. Vanaf het moment dat de eerste tandjes bij een kind doorkomen is het poetsen van deze tandjes namelijk al belangrijk. Dit doet u met een zacht borsteltje en eventueel wat peuter tandpasta met fluoride. Poets dan wel na het laatste eetmoment, met een zacht borsteltje, door het hele mondje, en masseer dan gelijk het tandvlees. In het begin is deze poetsbeurt nog een spelletje. Zo leert uw kindje al van jongst af aan dat tanden poetsen erbij hoort.

SB tandartsen de tandarts voor kinderen vanaf het allereerste moment

Vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken is het poetsen ervan dus belangrijk. Wanneer uw kindje tandjes heeft kunt u hem of haar ook mee nemen naar de tandartspraktijk van SB tandartsen. Zo kan uw kindje al vroeg kennis maken met de tandartspraktijk en de tandartsen en leert daardoor dat een bezoek aan de tandarts “normaal” is. Het gezegde “jong geleerd is oud gedaan” gaat zeker op voor goede tandzorg.

Tandarts voor kinderen Rijswijk,Tandarts voor kinderen Zoetermeer, kindertandheelkunde den haag, kindertandarts pijnacker, kinderen en tandarts bleiswijk, kinderen en tandarts lansingerland

Kinderpreventie bij SB Tandartsen

Het team van SB Tandartsen heeft speciaal voor kleine kinderen een kinderpreventie programma. Gedurende dit preventie programma geven we veel aandacht aan het poetsen van het kindergebit. Daarnaast is er voorlichting over eet- en drinkgewoontes. Bij SB tandartsen start de halfjaarlijkse controle voor een kind op twee jarige leeftijd. In het begin is dit half jaarlijkse onderzoek nog op een speelse, kinderlijke manier. Door regelmatige controle kunnen wij voortijdig signaleren of er problemen te verwachten zijn. Door vroege ontdekking van gebitsproblemen kan veel leed worden voorkomen.

De tandarts voor kinderen tot 18 jaar is gratis

In de basisverzekering is tandheelkundige controle en -zorg opgenomen en daarom gratis voor kinderen tot 18 jaar. Elk kind kan dus kosteloos naar de tandarts. Met goede tandheelkundige zorg en goede mondhygiëne worden gaatjes en andere problemen voorkomen. We moeten het tenslotte ons hele leven doen met één gebit!

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.