fbpx

Tandprothese

Bij SB Tandartsen in Den haag en Lansingerland werken wij geheel zelfstandig aan uw tandprothese of frameprothese. De bezoeken, het plaatsen van de tandprothese én de nazorg vinden allemaal in onze eigen tandartspraktijk plaats. Jaarlijks helpen we vele patiënten met het vervaardigen of vervangen van hun tandprothese of frameprothese.

Wanneer kan een tandprothese, kunstgebit of frameprothese nodig zijn?

Vanwege uiteenlopende redenen kan het zo zijn dat de kwaliteit van uw gebit dusdanig is afgenomen dat een gebitsprothese of frameprothese onvermijdelijk is. Overstappen op een kunstgebit wordt aangeraden aan mensen die veel tanden en kiezen missen of waarvan de tanden en kiezen door bijvoorbeeld tandbederf niet meer te redden zijn. Een kunstgebit wordt in verschillende vormen aangeboden. Denk aan het reguliere uitneembare kunstgebit, een modern klikgebit of een frameprothese. Het is echter niet altijd direct noodzakelijk om over te stappen op een kunstgebit of tandprothese wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. Er zijn verschillende alternatieven voor een kunstgebit. Het laten plaatsen van een tandprothese is een ingrijpende beslissing. Daarom adviseren wij u om vrijblijvend een intakegesprek te plannen bij SB Tandartsen zodat wij u alle mogelijkheden kunnen uitleggen.

De behandeling van tandprothese, klikgebit of frameprothese bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen in Den haag en Lansingerland werken wij geheel zelfstandig aan uw tandprothese, klikprothese of frameprothese. De prothese wordt vervaardigt in ons eigen tandtechnisch laboratorium. De bezoeken, het plaatsen van de prothese én de nazorg vinden allemaal in onze eigen tandartspraktijk plaats. Jaarlijks helpen we vele patiënten met het vervaardigen of vervangen van hun prothese.

Intake en de kosten voor tandprothese of frameprothese bij SB Tandartsen

Tijdens het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. De tandarts beoordeelt tijdens dit gesprek direct uw foto´s en zal dan een behandelplan voor plaatsen van tandprothese, frameprothese of klikgebit opstellen. De behandelkosten voor het maken en plaatsen van een prothese worden met u besproken. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolgafspraak voor de behandeling. Bij SB Tandartsen werken we volgens de tarieven die zijn vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed. In bijzondere situaties en wanneer u geen aanvullende tandartsverzekering heeft is het mogelijk dat uw kunstgebit vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Tandarts Mw. S. Baghbani adviseert patiënten met een tandprothese, klikgebit of frameprothese om elke 2 jaar hun prothese te laten controleren en eventueel na 5 jaar te laten vervangen.

Wilt u meer weten over de status van uw huidige tandprothese, klikgebit of frameprothese? Denkt u dat u toe bent aan een tandprothese? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.