Tandprothese

Bij SB Tandartsen in Den haag en Lansingerland werken wij helemaal zelfstanding aan uw tandprothese of frameprothese. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw tandprothese en nazorg van uw prothese. Jaarlijks helpen we heel veel patiënten met vervaardigen of vervangen van tandprothese en frameprothese.

Wanneer kan een tandprothese-kunstgebit of frameprothese nodig zijn?

Door uiteenlopende redenen kan het zo zijn dat de kwaliteit van uw gebit dusdanig is afgenomen dat een gebitsprothese of frameprothese onvermijdelijk is. Overstappen op een kunstgebit wordt aangeraden aan mensen die vele tanden en kiezen missen of waarvan de tanden en kiezen door bijvoorbeeld tandbederf niet meer te redden zijn. Een kunstgebit wordt in verschillende vormen aangeboden. Denk aan het reguliere, uitneembare kunstgebit, een modern klikgebit of frameprothese.
Het is echter niet altijd direct noodzakelijk om over te stappen op een kunstgebit – tandprothese wanneer u een of meerdere tanden en kiezen mist. Er zijn verschillende alternatieven voor een kunstgebit, die voor de hand liggen bij het ontbreken van slechts enkele tanden en kiezen. Een nieuwe tandprothese is een ingrijpende keuze. Daarom adviseren wij u om een vrijblijvend intakegesprek te plannen bij SB Tandartsen zodat uw vaste tandarts bij SB Tandartsen u over de mogelijkheden goed kan adviseren.

De behandeling van tandprothese, klikgebit of frameprothese bij SB Tandartsen

Bij SB Tandartsen werken wij helemaal zelfstanding aan uw tandprothese, klikprothese of frameprothese. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van uw tandprothese. Dit betekent dat wij uw tandprothese in onze tandtechnisch Laboratorium vervaardigen. Uw bezoek alleen uw tandarts en hoeft niet apart afspraken bij andere tandtechniekers maken. uw bespaart hiermee veel tijd en reistijd.

Intake en de kosten voor tandprothese of frameprothese bij SB Tandartsen

Tandarts Mw. S. Baghbani adviseert patiënten met een tandprothese of klikgebit om elke 2 jaar hun prothese te laten controleren en eventueel na 5 jaar te vervangen.
Tijdens periodieke controle of het eerste intakegesprek worden er foto´s gemaakt. De tandarts beoordeelt dan tijdens de intake uw foto´s en zal dan met u een behandelplan voor plaatsen van tandprothese, frameprothese of klikgebit. Tijdens deze intake worden de behandelkosten en eventuele vergoedingen vanuit de uw verzekering met u besproken. In bijzondere situaties indien u geen aanvullende tandartsverzekering heeft is het mogelijk dat uw kunstgebit vanuit basisverzekering wordt vergoed.
Er wordt tijdens deze intake geen behandeling uitgevoerd. Als het behandelplan klaar is en u hiermee akkoord gaat, maakt de tandarts een vervolg afspraak voor de behandeling. Bij SB Tandartsen werken we volgende vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed.

Wilt u meer weten over de status van uw huidige tandprothese of frameprothese? Denkt u dat u toe bent aan een nieuwe tandprothese of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.