fbpx

Narcose tandarts

Angst voor de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek of tandartsbehandeling. Zo’n 12% is zelfs zeer angstig. Bent u zo angstig dat u bezoekjes aan de tandarts uitstelt en daardoor mogelijk gebitsproblemen ontwikkelt? Heeft u last van tandartsangst? Dan is het mogelijk om bij SB Tandartsen een tandartsbehandeling onder lichte narcose te ondergaan.

Tandartsbehandeling bij SB Tandartsen onder narcose

Het team van SB Tandartsen kan u professionele begeleiding en hulp aanbieden op het gebied van tandheelkundige zorg. De tandartsbehandeling onder narcose vindt in onze tandartspraktijk plaats, in een behandelkamer zoals u die kent van de gewone tandarts. Deze ruimte is bij ons echter uitgerust met de modernste apparatuur om u veilig onder narcose te kunnen behandelen. Bij een tandartsbehandeling onder volledige narcose bij SB Tandartsen bestaat het team uit ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, tandarts en tandartsassistenten. De anesthesioloog en medewerkers bewaken en reguleren uw vitale functies voortdurend. Zij bewaken de bloeddruk, hartslag, zuurstofconcentratie en ademhaling tijdens uw tandartsbehandeling. Door een narcosebehandeling kunnen we goede tandheelkundige zorg bieden zonder angstaanvallen tijdens de behandeling. Daarbij begeleiden wij u en stellen u op een professionele wijze gerust.

De werkwijze, intake en de kosten

Tijdens het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. Aan de hand van uw medische situatie en de gemaakte foto’s zal met u een behandelplan worden opgesteld. Tijdens dit gesprek worden de behandelkosten met u besproken maar worden er geen behandelingen uitgevoerd. Aan de hand van een medische vragenlijst wordt door de anesthesisten beoordeeld of u geschikt bent voor behandeling onder lichte narcose. Als dit het geval is en u gaat akkoord met het behandelplan worden de vervolgafspraken gemaakt. Bij SB Tandartsen werken we volgens de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor deze behandeling worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed. Voor de kosten van de narcose zelf kunnen wij een machtiging bij uw verzekering aanvragen. Hiermee krijgt u mogelijk een deel van de narcose vergoed.

Wilt u meer weten over een tandartsbehandeling onder narcose? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.