Narcose tandarts

Angst voor de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en tandartsbehandeling. Zo’n 12% is zelfs zeer angstig. Bent u zo angstig dat u bezoekjes aan de tandarts uitstelt en daardoor gebitsproblemen ontwikkelt? U heeft last van tandartsangst? Dan is het mogelijk om bij SB Tandartsen een tandartsbehandeling onder lichte narcose te ondergaan.

Tandartsbehandeling bij SB Tandartsen onder narcose

Het team van SB Tandartsen kunnen u professionele begeleiding en hulp aanbieden op het gebied van tandheelkundige zorg terwijl u onder narcose bent voor de tandartsbehandeling. De tandartsbehandeling onder narcose vindt in onze tandartspraktijk plaats, in een behandelkamer zoals u die kent van de gewone tandarts. Deze ruimte is bij ons echter uitgerust met de modernste apparatuur om u veilig onder narcose te kunnen behandelen.

Bij een tandartsbehandeling onder volledige narcose bij SB Tandartsen bestaat onze team uit ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, tandarts en tandartsassistenten. De anesthesioloog en medewerkers bewaken en reguleren uw vitale functies voortdurend, zoals de bloeddruk, hartslag, zuurstofconcentratie en ademhaling tijdens uw tandartsbehandeling.
Door een narcosebehandeling kunnen we goede tandheelkundige zorg bieden zonder angstaanvallen tijdens de behandeling en u dan ook op een professionele wijze geruststellen en begeleiden.

De werkwijze, intake en de kosten

Tijdens het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. De tandarts beoordeelt dan tijdens de intake uw foto´s en zal dan met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze intake worden de behandelkosten met u doorgesproken. Er wordt tijdens deze intake geen behandeling uitgevoerd. Aan de hand van uw medische vragenlijst wordt door de anesthesisten beoordeeld of u geschikt bent voor behandeling onder lichte narcose. Als het behandelplan klaar is, maakt de tandarts een afspraak voor de behandeling.
Bij SB Tandartsen werken we volgende vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed. Voor de kosten van de narcose zelf kunnen wij een machtiging bij uw verzekering aanvragen. Hiermee krijgt u mogelijk een deel van de narcose vergoed.

Wilt u meer weten over tandarts behandeling onder narcose bij tandartspraktijk SB Tandartsen of hebt u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen u graag verder. Neemt contact met onze tandartspraktijk.