fbpx

Tandarts voor bange kinderen Den Haag

Tandarts voor bange kinderen Den Haag: SB Tandartsen heeft twee kindvriendelijke tandartspraktijken. Een tandartspraktijk vindt u aan De La Reyweg in Den Haag. De tweede tandartspraktijk is praktijk Lansingerland in Berkel en Rodenrijs.

Tandarts voor bange kinderen Den Haag

Tandarts mevrouw Baghbani is gespecialiseerd in kindertandheelkunde en heeft jarenlange ervaring met bange en angstige patiënten. Deze kindertandarts werkt bij SB Tandartsen in Den Haag en Berkel en Rodenrijs. De kindertandarts weet precies hoe zij een (bang) kind kan of moet benaderen. Deze (speelse) benadering zorgt ervoor dat uw kind zich prettiger en meer op zijn gemak voelt in de tandartspraktijk en bij de tandarts. Door niet alleen de kinderen, maar ook de ouders te benaderen, voelt een kind zich veiliger en vaak minder angstig.

Tandarts voor angstige kinderen Berkel en Rodenrijs, Tandarts voor bange kinderen Den Haag, Tandarts voor bange kinderen Lansingerland, Tandarts voor bange kinderen Pijnacker, Tandarts voor bange kinderen Bleiswijk

Wat u kunt doen wanneer uw kind bang is voor een tandartsbezoek

Kinderen kunnen bang zijn voor de tandarts door allerlei oorzaken. Dit kan zijn omdat een van de ouders bang is of een zusje of broertje heeft dat  bang is voor de tandarts. Het kan ook al een nare behandeling hebben ondergaan waardoor de angst is ontstaan. Vooral rust en geen stress vooraf zijn belangrijk om (meer) angst te voorkomen. Beloof uw kind niets wat u niet kunt waarmaken. Zeg dan ook nooit dat een behandeling geen pijn doet.

Behandelen van een kind dat bang is voor de tandarts is taak van de tandarts

Zoals gezegd is het behandelen van een kind dat bang is voor de tandarts een taak van de tandarts. Door uw kind al jong mee te nemen naar de tandartspraktijk leert het dat een bezoek aan de tandarts niet beangstigend is. Vanaf zeer jonge leeftijd maakt het dan op een speelse manier kennis met de tandarts en alles wat daarbij hoort. Kindertandarts Baghbani weet als geen ander hoe zij een bang kind moet benaderen. Lukt het echter niet om een behandeling bij een bang kind op een “gewone” manier uit te voeren dan kan deze behandeling ook onder narcose worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten over algemene tandheelkunde, paro-preventie, mondhygiëne, kinderpreventie of kindertandheelkunde bij SB Tandartsen? Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met onze tandartspraktijk.